Peste 1,1 miliarde de tineri risca probleme auditive din cauza dispozitivelor electronice

Reclame home 1
Reclame home 1

castiPeste 1,1 miliarde de tineri din intreaga lume risca sa aiba probleme auditive din cauza practicilor nesigure de ascultare a muzicii, precum utilizarea in mod repetat a dispozitivelor electronice sau a castilor, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) publicat vineri si citat de EFE, transmite Agerpres.

Studiul atrage atentia ca in prezent peste 43 de milioane de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 35 ani au deja un handicap auditiv. Intre 2,5 si 3 miliarde de tineri din intreaga lume se incadreaza in aceasta categorie de varsta.

In tarile cu venituri mari si medii, circa 50 % dintre tinerii cu varste intre 12 si 35 de ani asculta muzica la dispozitive electronice (MP3, telefoane mobile etc) la niveluri nesigure. Aproximativ 40 % dintre ei sunt expusi potential la nivele excesive de zgomot in discoteci, baruri sau evenimente sportive.

Din punct de vedere stiintific, nivelurile nesigure de zgomot sunt cuprinse intre 85 de decibeli (dB) timp de 8 ore sau 100 de decibeli timp de 15 minute. O suta de decibeli este nivelul mediu intr-o discoteca.

In fata acestei situatii si pentru a evita riscuri si daune majore, OMS sugereaza cateva actiuni usor de pus in practica: coborarea volumului dispozitivelor electronice (plasarea la o capacitate de 60 %); limitarea timpului de expunere la activitati zgomotoase; acordare de atentie la pierderea auzului (tiuituri in urechi) sau detectarea dificultatilor aparute dupa expunerea la o sursa de zgomot.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole