Peste 1,1 milioane de hectare, mistuite de flacari in estul Australiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 1,1 milioane de hectare au ars sau inca ard in estul Australiei din cauza incendiilor devastatoare care au izbucnit luna trecuta, au informat serviciile de pompieri, citate de DPA, transmite AGERPRES.

In statul New South Wales, peste 70 de incendii sunt in continuare active, dintre care 50 nu au putut fi plasate sub control. Niciunul dintre acestea nu fusese insa clasificat la nivel de urgenta miercuri dimineata, a precizat Serviciul de pompieri din acest stat.

Marti, autoritatile au emis o alerta de „risc de incendiu catastrofal” pentru Sydney si regiunile invecinate, in conditiile in care vremea ramane calda si uscata, cu temperaturi de peste 30 de grade si vanturi puternice, de pana la 80 de kilometri pe ora.

Actorul Russell Crowe a declarat pe Twitter ca proprietatea sa din Nana Glen, langa portul Coffs, a fost afectata de incendiile de vegetatie, insa familia sa se afla in siguranta

Potrivit Serviciului de pompieri, 50 de case au fost distruse marti, crescand numarul de proprietati deteriorate sau distruse de saptamana trecuta la peste 300.

Marti nu au fost inregistrate pierderi de vieti omenesti, a precizat sursa citata, insa 21 de persoane, inclusiv 13 pompieri, au fost ranite.

Sezonul incendiilor din Australia a inceput devreme in acest an, in luna octombrie, cu peste 1,1 milioane de hectare distruse, mai mult decat totalul hectarelor mistuite de flacari in ultimele trei sezoane de incendii, a precizat acelasi serviciu de pompieri.

Din cauza riscului pronuntat de incendii, pe teritoriul statului New South Wales, cel mai populat din Australia, peste 150 de unitati de invatamant, de la scoli primare la licee, raman inchise.

De saptamana trecuta, cand a inceput ultima runda de incendii, cel putin trei persoane au murit si peste 120 au fost ranite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2