Peste 120 de copii si tineri cu nevoi speciale din judetul Maramures au participat la Jocurile Speciale de Iarna 2019 (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Copiii si tinerii cu nevoi speciale din programele Fundatiei Hope and Homes for Children, cei din programele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, Asociatiilor ASSOC si Esperando si din Centrul de Zi pentru Copii si Tineri cu Nevoi Speciale „Luchian” din Baia Mare au asteptat cu nerabdare sa participe si in acest an la Jocurile Speciale de Iarna.

La cea de-a XIX-a editie, desfasurata in 1 martie, pe partia „Icoana” din Cavnic (judetul Maramures), peste 120 de copii si tineri au participat in probele competitiei si s-au bucurat de surprizele pregatite, toate in scopul integrarii sociale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. Evenimentul este organizat de Hope and Homes for Children si sustinut de Bridges for New Beginnings (SUA).

Copiii si tinerii au fost organizati in 11 echipe: Albinutele, Buburuzele, Catelusii, Fluturasii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuletii de zapada, Pisicutele si Stelutele, participand pe rand la cele 8 probe ale competitiei, fotbal, sotron, parasuta, trasul franghiei, sanie, stafeta cu lingura cu ou, la care s-a adaugat o provocare—proba de dans, o incantare pentru toti participantii. Ca in fiecare an, tinerii si copiii cu nevoi speciale au asteptat cu nerabdare si entuziasm competitia de la Cavnic. Aceasta le ofera un prilej de a se intrece unii cu altii, de a se bucura de zapada si
timp petrecut in aer liber, pentru ca, la final, sa fie toti declarati invingatori.

Evenimentul de pe partie s-a incheiat, ca de fiecare data, cu un moment festiv, in cadrul caruia toti participantii au primit diplome, medalii si tricouri.

In acest an, voluntari ai companiei JYSK Romania si din partea Federatiei YMCA s-au alaturat participantilor in probele competitiei si i-au sustinut cu incurajari. Hope and Homes for Children organizeaza Jocurile Speciale de Iarna inca din anul 2000 in scopul integrarii sociale a copiilor si tinerilor cu nevoi speciale prin activitati de petrecere a timpului liber si intreceri sportive specifice sezonului de iarna. Jocurile Speciale de Iarna sunt organizate cu sprijinul Bridges for New Beginnings (SUA).

ZiarMM

Foto: Diana Sandor

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2