Peste 130.000 de turisti au cheltuit aproximativ 7,5 milioane de euro pentru minivacanta de Rusalii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mult de 130.000 de turisti, dintre care 50.000 pe litoral si 45.000 in pensiuni din intreaga tara, au cheltuit in minivacanta de Rusalii aproximativ 7,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) remis AGERPRES.

Potrivit FPTR, mai mult de 50.000 de romani si-au petrecut minivacanta de Rusalii in statiunile de pe litoral si au cheltuit aproximativ trei milioane de euro. Cele mai aglomerate au fost structurile de cazare din nordul litoralului — Mamaia si Navodari, dar foarte multi turisti au ajuns si in Vama Veche. Daca in statiunile din sud (Saturn, Venus, Jupiter si Neptun) au sosit mai mult familii cu copii, in cele din nord si in Vama Veche au venit in general tineri, atrasi de distractie si petreceri, relateaza Agerpres.

In acest an, hotelierii au venit in intampinarea turistilor cu oferte avantajoase pentru minivacanta de Rusalii, tarifele fiind cu 30% — 40% mai scazute fata de cele din sezon, iar pentru turistii care au stat mai multe zile s-au aplicat tarifele din programul „Litoralul pentru toti”. Pachete turistice au fost variate, unele dintre ele au inclus toate tipurile de masa. Pe langa ofertele avantajoase, hotelierii au pregatit anul acesta programe pentru copii si parinti.

Chiar daca la munte s-au anuntat precipitatii, 20.000 de romani si-au rezervat o vacanta intr-unul din hotelurile din statiunile montane. Conform estimarilor FPTR, turistii au cheltuit aproximativ 1,2 milioane de euro. La munte, cazarea a costat intre 80 — 500 lei de persoana. Cele mai cautate statiuni au fost cele de pe Valea Prahovei. Peste 45.000 de romani au preferat sa mearga la pensiuni, cele din zona Bran, Moeciu, Marginimea Sibiului fiind pe primul loc in topul solicitarilor. Pentru astfel de vacante, turistii au platit aproximativ 2,4 milioane de euro, se arata in comunicatul FPTR.

Statiunile balneare au fost si ele solicitate in aceasta perioada. Astfel, 15.000 de romani au ales s-si petreaca vacanta la bai, unde au putut beneficia de programe speciale de tratament si relaxare. La Baile Felix, trei nopti de cazare cu mic dejun, la hotel de patru stele cu Spa, au costat 600 de lei. Per total, cei 15.000 de turisti au platit pentru vacanta in statiunile balneare aproape 700.000 de euro, potrivit comunicatului.

Romanii care si-au dorit sa petreaca in natura s-au orientat spre Delta Dunarii. Este vorba despre 1.500 de persoane, in special pescari pasionati si turisti dornici de inedit. In ceea ce priveste tarifele, in Delta Dunarii, de exemplu, trei nopti de cazare la un hotel de trei stele, cu mic dejun, costa 500 de lei de persoana. Din calculele FPTR, in Delta s-au cheltuit in aceasta perioada aproximativ 200.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2