Peste 1,5 milioane de absente in Maramures, in anul scolar 2018-2019. Cate au fost motivate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In anul scolar 2018-2019, elevii din judetul Maramures au acumulat un numar total de 1.517.946 absente din care 851.017 au fost motivate.

Reprezentantii ISJ Maramures sustin ca acest fenomen se agraveaza si devine o problema a tuturor.

“Absenteismul scolar si nescolarizarea reprezinta un fenomen care se agraveaza si devine astfel o problema a tuturor. Reducerea lui se poate face analizand situatia actuala pentru a putea lua masuri, prin facilitarea accesului la educatie de la varste fragede, reducerea numarului de elevi cu performante slabe, a absentelor nemotivate si recuperarea scolara.

Principala problema pentru a putea gasi solutii de imbunatatire a fenomenului de absenteism scolar a fost identificarea cauzelor care genereaza sau favorizeaza aparitia si cresterea fenomenului. Familiile din care provin majoritatea acestor elevi cu probleme s-ar putea sa aiba un efect direct de cauzalitate.

Nesupravegherea lor, lipsa de atentie acordata copiilor, nevoia redusa a acestor elevi de a face scoala, ar putea fi cauze majore ce genereaza, intretin si incurajeaza absenteismul si abandonul scolar.

Absenteismul alimenteaza insuccesul scolar si reprezinta un pas spre abandonul scolar si parasirea timpurie a sistemului de invatamant. Ca urmare, trebuie monitorizat, prevenit si redus”, se arata intr-un privind starea invatamantului din judetul Maramures in anul scolar 2018-2019.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2