Peste 16 milioane a acordat MDRAP comunei Giulesti, pentru proiectul de canalizare ape menajere in Berbesti si Feresti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un primar nou si destoinic are comuna Giulesti, din iunie 2016, in persoana lui Laurentiu Batin, detinator a doua doctorate in filozofie politica si istorie. Acesta a venit la Primaria Giulesti cu gandul de a aduce o schimbare in bine pentru locuitorii comunei, astfel ca, in numai doi ani de zile, administratia locala a depus mai multe proiecte pe Fonduri Europene si POR, dar a obtinut si o finantare extrem de importanta pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua, acordata de Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Maramures.

In cadrul unui interviu pe care l-a acordat la scurt timp de la investirea sa in functia de primar al comunei, Laurentiu Batin sublinia faptul ca, in preocuparile sale primordiale se afla si finalizarea aductiunilor de apa pe partea Berbesti-Feresti, un proiect pe 28 km inceput de mai bine de 10 ani, dar si in comuna Giulesti, care are retea de apa separata. Prin contractul de finantare care a fost semnat zilele trecute si de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, in cadrul sedintei de Consiliu Local, comuna Giulesti a obtinut o finantare de 16.271.988,22 lei pentru realizarea obiectivului de investitii ”Canalizarea apelor menajere in localitatile Berbesti si Feresti, comuna Giulesti, judetul Maramures”. Valoarea totala a investitiei este de 17.038.694,47 lei.

Laurentiu Batin: Avem semnat un contrat de 3,1 milioane de euro pe Fonduri Europene, pentru aductiunea de apa si canal in satul Giulesti

Primarul comunei Giulesti, Laurentiu Batin a inceput mandatul cu dreptul, astfel ca, inca de anul trecut a reusit sa semneze un contract de 3,1 milioane de euro pe Fonduri Europene, pentru proiectul de aductiune de apa si canal in satul Giulesti.

”Foarte curand finalizam proiectul in intregime si il scoatem la licitatie, lucrarile urmand sa fie executate pana in anul 2020. Mai avem si alte proiecte deja evaluate pe Fonduri Europene, iar aici vorbim despre caminele culturale din Berbesti si Giulesti. Pe GAL am depus un proiect pentru construirea unui teren de fotbal cu nocturna, iar contractul urmeaza sa fie semnat in cel mai scurt timp.

Pe POR am depus un proiect pentru o gradinita in satul Berbesti si deja am fost anuntati ca vor veni la evaluare in perioada urmatoare. Tot in Berbesti consolidam si scoala, pentru ca elevii nostri sa aiba conditii europene pentru studiu. Incercam sa obtinem finantari si pe drumurile comunale, vom avea un pod finantat peste raul Mara, care leaga DN18 de satul Manastire, deci in comuna Giulesti se lucreaza intens”, a aratat primarul Laurentiu Batin.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, prezent in Giulesti la semnarea contractului de finantare acordat de MDRAPFE, pe PNDL2, a felicitat administratia locala pentru seriozitate si profesionalism.

”Ma bucur de cate ori vad ca, cei care vremelnic ocupa pozitii in administratie, dezbraca haina politica si se preocupa de proiecte benefice, care vor oferi o viata mai buna cetatenilor. La Giulesti am gasit un primar serios si o echipa de consilieri locali competenta, am gasit deschidere si transparenta. M-am bucurat sa fiu alaturi de alesii comunitatii intr-un moment atat de important pentru Giulesti, semnarea unui contract de finantare de aproximativ 3,5 milioane de euro, prin care se va realiza canalizarea apelor menajere in localitatile Berbesti si Feresti. I-am asigurat pe alesii locali de intregul meu suport si le-am spus ca usa biroului meu este mereu deschisa pentru sustinerea proiectelor realizate in interesul oamenilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole