Peste 16 milioane de lei aloca Guvernul Romaniei orasului Borsa, pe PNDL2

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orasul Borsa a obtinut o finantare de 16.481.134,00 lei din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru realizarea obiectivului de investitii ”Colector principal de colectare a apei uzate menajere si statie de epurare in orasul Borsa”. Valoarea totala a investitiei este de 16.990.859 de lei, iar la semnarea contractului, in cadrul sedintei de Consiliu Local Borsa, a fost invitat si presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a multumit reprezentantilor orasului Borsa pentru deschiderea pe care o arata la fiecare vizita, subliniind si buna relatie de colaborare care exista intre Consiliul Judetean Maramures si administratia locala din Borsa, condusa de primarul Sorin Ion Timis.

”M-am bucurat sa fiu din nou alaturi de reprezentantii borsenilor in Consiliul Local si sa le prezint proiectele pe care institutia judeteana le are in vedere in viitorul apropiat. Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obtinut o finantare certa de 116 milioane de lei prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua.

Totodata, am discutat si despre proiectul de reabilitare a DJ 187 pe Valea Ruscovei, unde exista, de asemenea, o finantare prin PNDL2, in suma de peste 60 milioane de lei. Ambele proiecte au ca termen de incepere a lucrarilor primavara anului 2019 si reprezinta obiective majore pentru infrastructura rutiera locala”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

O alta tema abordata in cadrul sedintei Consiliului Local din Borsa a facut referire la magistrala de gaz si apoi distributia gazelor catre populatie, proiect a carui executie ar putea incepe in anul 2019, dupa finalizarea procedurilor locale de constituire a unui ADI dedicat. Seful administratiei judetene a amintit si de acumularea de la Runcu, un alt obiectiv care va beneficia de atentia Consiliului Judetean pentru a se accelera finalizarea lucrarilor prin alocari financiare serioase pentru urmatorii trei – patru ani.

”Toate acestea se adauga proiectelor locale ale administratiei din Borsa privind in mod special investitii pentru dezvoltarea zonei turistice (telegondola, domeniul schiabil si facilitati noi de cazare), dar si investitii in infrastructura edilitara locala. Un alt subiect pe care l-am abordat a fost cel privind trecerea Spitalului din Borsa, din subordinea Ministerului Sanatatii catre Consiliul Judetean, pentru a incerca realizarea unor investitii serioase privind cresterea calitatii serviciilor medicale, asa cum se intampla la spitalele din Baia Mare.

Am avut o discutie aplicata cu consilierii locali despre proiectele din Borsa si m-am bucurat sa vad ca avem viziuni comune si, totodata, ca exista o anumita stare de multumire fata de eforturile Consiliului Judetean de a ajuta comunitatea locala”, a conchis seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Sorin Ion Timis: Borsa va derula proiecte de aproximativ 40 de milioane de euro

 Primarul orasului Borsa, Sorin Ion Timis a declarat ca fiecare vizita a presedintelui Consiliului Judetean este primita cu deschidere de alesii locali, dar cele mai placute sunt vizitele de lucru care aduc cu ele si contracte de finantare. Pe langa acest nou proiect finantat prin PNDL2, in suma de peste 16 milioane de lei, orasul Borsa are multe alte proiecte in derulare, fapt care dovedeste seriozitatea si implicarea reprezentantilor administratiei locale in comunitate.

”Avem in lucru, in prezent, reabilitarea si anveloparea mai multor blocuri, unde exista contracte semnate pe fonduri E.U. 2014 – 2020. Este situatia blocului A5, scara A, de pe strada Floare De Colt, cu o valoare totala a investitiei de 54.436 euro, a blocului nr.4 de pe  strada Independentei, unde valoare totala a investitiei este de 57.198 euro, dar si a blocului A6-A8, situat pe Aleea Tineretului, cu o finatare de 213.013 euro.Tot pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POCU am obtinut o finantare de 864.942 euro pentru proiectul Edu @1000 – Sanse la un viitor mai bun pentru 1000 de copii, contract care a fost semnat”, a declarat primarul orasului Borsa, Sorin Ion Timis.

Prin finantare de la Ministerul Dezvoltarii, pe PNDL1, continua asfaltarile in cartierul Pietroasa, valoarea totala a investitiei fiind de 1.815.926 euro, iar pe PNDL2 a fost semnat contractul privind construirea retelei magistrale de canalizare si statiei de epurare, in suma de 3.693.665 euro.

Pentru extinderea retelei de alimentare cu energie electrica in Pasul Prislop, Stiol si Runcul Stiol a fost semnat un contract de finantare prin fonduri de la furnizorul de electricitate national, valoarea totala a investitie fiind de 1 milion de euro. Pe Fonduri Transfrontaliere, administratia locala din Borsa a depus un proiect privind construirea de refugii Salvamont si dotare cu echipament a Serviciului Public Salvamont, valoarea totala a investitiei fiind de 1.293.492 euro. Un alt proiect depus spre finantare pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POR Axa 7.1, face referire la construirea de terase belvedere, un refugiu montan si refugiu salvamont, valoarea totala a investitiei fiind de  1.497.964 euro.

”Avem in lucru doua proiecte depuse spre finantare prin Fonduri E.U. 2014-2020 –POR Axa 10 si Axa 13. Este vorba despre reabilitarea, inlocuirea sarpantei si refatadizarea cladirii Scolii Nr. 9, Corpul B, unde avem parter plus doua etaje, valoarea totala a investitiei fiind de 2.500.000 de euro si proiectul de construire a unei gradinite si crese de copii, a podurilor peste strazile Rodnei si Lazuci, dar si varianta ocolitoare DC8, unde valoarea totala a investitiei este de 4.500.000 de lei.

Prin Masterplanul de turism prin Ministerul Turismului avem un proiect in lucru de construire telegondola, parcare etajata si partie de schi, valoarea totala a investitiei fiind de 21.949.925 euro, dar si o finantare prin system leasing privind modernizarea iluminatului public, unde valoarea investitiei este de 500.000 de euro. Totalul finantarilor pentru proiectele aflate in derulare sau depuse spre finantare in orasul Borsa se ridica la suma de 39.940.561 de euro”, a declarat edilul din Borsa, Sorin Ion Timis.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2