Peste 20 de locuinte din Baia Mare sparte in acest an cu ajutorul unui instrument ce se gaseste pe internet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, 12 decembrie, la sediul IPJ Maramures a avut loc lansarea campaniei de prevenire a furturilor din locuinta, intitulata „Hotii iti invadeaza intimitatea”.

Liviu Grozavu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, a declarat ca este sigur de faptul ca demersul isi va atinge scopul.

„Salut aceasta idee pe care au avut-o colegii mei de la nivel central. Eu cred ca acest gen de campanie releva viziune, initiativa si schimbarea unor mentalitati cu privire la modul de desfasurare a acestui gen de demersuri institituonale, cred cu tarie faptul ca Politia Romana intelege sa treaca la o alta etapa de promovare a mesajelor preventive.

Eu cred ca aceste campanii preventive trebuie sa abandoneze incet etapa distribuirii de pliante, pixuri si alte materiale promotionale. Sunt sigur ca acest demers isi va atinge scopul”, a spus Liviu Grozavu.

Subcomisarul de politie Dorel Neagota, imputernicit adjunct al sefului Politiei Baia Mare, a aratat ca in acest an, la nivelul municipiului s-au inregistrat 25 de furturi din locuinta cu ajutorul unui instrument pe care hotii si-l achizitioneaza de pe internet.

„Nu putem spune neaparat ca exista un fenomen al furturilor din locuinta, insa se inregistreaza, in ultima perioada, o usoara crestere a numarului de fapte de acest gen.

Din fericire, in majoritatea situatiilor, faptele se comit in timp ce proprietarii imobilelor nu se afla in locuinta. Spun din fericire pentru ca de multe ori, daca s-ar intampla altfel, faptele pot deveni unele mult mai grave.

Raportandu-ma in principal la situatia operativa de la nivelul municipiului Baia Mare, in anul in curs, comparativ cu anii anteriori, putem spune ca se inregistreaza un usor regres al faptelor.

Spre exemplu, avem cu acest mod de operare, printr-un instrument special care se gaseste in comertul online, 25 de fapte savarsite in acest an. Un procent relativ mic, raportandu-ne la numarul total de fapte de furt din locuinta savarsite pe raza municipiului Baia Mare, de aproximativ 10%”, a spus Dorel Neagota.

Printre hoti se numara si persoane provenite din diferite grupari infractionale din alte parti alte tarii.

Campania se va derula in perioada decembrie 2019 – februarie 2020, iar publicul tinta este reprezentant de cei care locuiesc la bloc in mediul urban. Printre altele, mesajele preventive urmeaza a fi transmise in cadrul unor intalniri directe cu publicul si prin organizarea de actiuni in locuri publice.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole