Peste 200 de morti in naufragiul unui feribot in Tanzania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Bilantul naufragiului unui feribot pe Lacul Victoria din Tanzania a ajuns sambata la 209 morti, in timp ce operatiunile de cautare continua, a anuntat Ministerul Transporturilor, potrivit dpa, titrat de Agerpres.

Bilantul deceselor a crescut dupa ce echipele de interventie au recuperat noi cadavre in operatiunile de salvare aflate in desfasurare, a spus ministrul transporturilor, Isack Kamwelwe.

O persoana a fost gasita in viata, la doua zile dupa accident, a declarat oficialul pentru dpa. Supravietuitorul este un inginer de feribot si se afla in stare critica.

Aproape 100 de persoane au scapat in momentul in care feribotul MW Nyerere s-a scufundat joi dupa-amiaza. Nava s-a scufundat la doar cativa metri de docul din apropiere de insula Ukara, in districtul Ukerewe, conform companiei Temesa, care gestioneaza feriboturile din Tanzania.

Conform primelor investigatii, cauza accidentului ar putea fi supraincarcarea.

Estimarile arata ca la bordul feribotului se aflau peste 300 de persoane, dar numarul exact al pasagerilor ramane necunoscut. Potrivit autoritatilor, nava avea o capacitate de doar circa 100 de pasageri.

Presedintele Tanzaniei, John Magufuli, a anuntat trei zile de doliu national si a cerut arestarea celor vinovati de tragedie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2