Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera in perioada sarbatorilor de iarna

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera in perioada sarbatorilor de iarna (20 decembrie – 3 ianuarie), informeaza Politia de Frontiera intr-un comunicat transmis vineri, transmite AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in perioada mentionata, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 2.540.000 de persoane – din care 1.180.000 pe sensul de iesire din tara si 1.360.000 pe sensul de intrare – si 573.000 mijloace de transport, fiind inregistrata o crestere cu aproximativ 14 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Politia de Frontiera Romana mentioneaza ca peste 4.200 de politisti de frontiera desfasoara zilnic activitati de supraveghere si control la frontiera de stat. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul tarii, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare – 734.000 persoane, dar si cele de la frontiera cu Republica Moldova – 385.000 persoane.

Cel mai tranzitat punct de frontiera a fost punctul de trecere frontiera din Aeroportul „Henri Coanda” cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de punctul de trecere frontiera Nadlac II cu peste 361.000 persoane si punctul de trecere frontiera Bors unde politistii au verificat peste 231.000 persoane. La frontiera cu Republica Moldova cel mai tranzitat punct de frontiera a fost Albita, iar la granita cu Bulgaria a fost punctul de trecere frontiera Giurgiu.

„Deoarece in perioada imediat urmatoare multi cetateni romani se vor intoarce la resedintele lor din strainatate, se preconizeaza o crestere a traficului de persoane si a mijloacelor de transport la frontiera din vestul tarii pe sensul de iesire din tara, fapt pentru care Politia de Frontiera Romana recomanda folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granita romano-ungara unde sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier si, in total, sunt disponibile, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe sensul de iesire, cate 58/53 de benzi de control pe sens”, precizeaza Politia de Frontiera.

IGPF reaminteste ca pe site-ul institutiei este disponibila aplicatia „Trafic on-line” care prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot fi semnalate diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2