Peste 250 de autovehicule controlate intr-o singura zi de politistii rutieri maramureseni

politia-circulatieMarti, 22 noiembrie, intre orele 13.00 – 15.00, politistii Serviciului Rutier au actionat cu autospecialele dotate cu aparatura video radar de supraveghere a traficului rutier si masurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru a determina participantii la trafic sa adopte un comportament responsabil si sa respecte regulile de circulatie.

A fost acordata o atentie sporita prevenirii accidentelor rutiere generate de viteza excesiva sau neadaptata la conditiile de drum, indisciplina pietonala si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, conform buletinului informativ al IPJ Maramures.

Astfel, in doar doua ore de actiune politistii au oprit petru control 269 de autovehicule care se deplasau pe raza municipiului Baia Mare sau pe D.N.1C. Baia Mare – Buciumi si Baia Mare – Ilba, D.N. 18 Baia Mare – Baia Sprie, D.N. 18 Baia Mare – Carbunari, D.J. 182B Baia Mare – Sacalaseni si D.J.193 Hideaga – Ardusat.

Pentru incalcarea normelor O.U.G. 195/ 2002  privind circulatia pe drumurile publice, politistii au aplicat 127 sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 58 au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor de viteza, factor principal in producerea de accidente rutiere. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 42.000 de lei.

Ca masura complementara, au fost retinute cinci permise de conducere si au fost retrase trei certificate de inmatriculare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1