Peste 250 de migranti salvati in largul coastelor Libiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 252 de migranti, care incercau sa ajunga in Europa pe mare profitand de vremea favorabila, au fost salvati sambata de paza de coasta libiana in doua operatiuni distincte, a informat marina libiana, citata de AFP, transmite AGERPRES.

Capitanul Rami al-Hadi Ghomed a explicat ca 140 de migranti, dintre care 14 femei si patru copii, au fost recuperati de pe o ambarcatiune „la 16 mile nord de Zawia” (oras la 45 de kilometri vest de Tripoli).

Potrivit acestui ofiter de marina, ei au fost debarcati la baza navala de la Tripoli inainte de a fi transferati la un centru de retentie.

A doua operatiune s-a derulat la 30 de mile marine de Garabulli (60 de kilometri est de Tripoli) unde „112 migranti, dintre care 30 de femei si trei copii, la bordul unei barci pneumatice”, au putut fi salvati, a declarat purtatorul de cuvant al marinei libiene, generalul Ayoub Kacem.

„Migrantii, originari din tari africane (…), au beneficiat de ingrijiri medicale inainte de a fi transferati la centrul de retentie Tajoura”, localitate situata la circa 30 de kilometri est de Tripoli, a precizat generalul Kacem.

In timpul regimului condus de Muammar Gaddafi, mii de migranti africani intrau deja prin sudul Libiei pentru a incerca sa traverseze Marea Mediterana spre Europa, dar situatia s-a inrautatit dupa rasturnarea dictatorului in 2011.

De atunci, Libia, macinata de violente si lipsa securitatii, a devenit o adevarata placa turnanta pentru sute de mii de migranti din Africa Subsahariana care cauta sa ajunga in Italia, ale carei coaste se afla la circa 300 de kilometri de litoralul vestic al Libiei.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2