Peste 26.500 de pasapoarte emise anul trecut in Maramures

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Prefectul Vasile Moldovan a declarat ca activitatea angajatilor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Maramures s-a desfasurat in anul 2017, conform atributiilor si sarcinilor prevazute de legislatia in vigoare, dispozitiilor si instructiunilor primite de la nivel central (preluarea documentelor si a datelor, procesarea acestora si eliberarea documentelor solicitate).

Activitatea de lucru cu publicul s-a desfasurat in anul trecut pe trei ghisee de preluare a cererilor, respectiv un ghiseu de eliberare si informatii de interes public. De asemenea, angajatii serviciului s-au deplasat la punctele de lucru mobil din Sighetu Marmatiei si Borsa.

Din luna mai, depunerea cererilor s-a efectuat in baza programarilor electronice. Conform datelor statistice, anul trecut au emise peste 26.500 de pasapoarte, din care peste 9200 au fost pasapoarte simple temporare, cu valabilitate de 12 luni, respectiv peste 17.400 pasapoarte simple electronice, a precizat prefectul de Maramures.

Numarul mare de solicitari se datoreaza activitatilor lucrative in strainatate, in baza unor contracte de munca a caror semnare a fost conditionata de prezentarea unui pasaport valabil, respectiv datorita faptului ca minorii sub 14 ani nu pot calatori in strainatate fara acest document.

La punctele de lucru mobile din Sighetu Marmatiei si Borsa au fost preluate peste 3350 de cereri. Prin aceste servicii oferite, s-a oferit facilitatea maramuresenilor de a nu mai fi nevoiti sa se deplaseze in municipiul Baia Mare si a reduce costurile pentru obtinerea pasaportului.

221 sanctiuni contraventionale

Angajatii serviciului au aplicat 221 sanctiuni contraventionale la regimul pasapoartelor, in valoare de 8860 lei. De asemenea, in ceea ce priveste suspendarea dreptului la libera circulatie, respectiv implementarea in sistemul informatizat a masurii de suspendare a dreptului la libera circulatie au fost comunicate peste 340 de situatii. Au fost constatate si inregistrate sase sesizari privind comiterea de infractiuni la regimul pasapoartelor.

Au fost identificate si inventariate problemele in ceea ce priveste mentenanta sistemelor de la imobil, respectiv reparatiile necesare la cladire pentru asigurarea bunei functionari a serviciilor oferite populatiei care se desfasoara in sediul cladirii. De asemenea, a fost facuta, la nivel central, o propunere legislativa pentru prelungirea valabilitatii pasapoartelor de la cinci la 10 ani.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *