Peste 2,74 milioane de hectare au fost insamantate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Suprafata insamantata cu culturi agricole depaseste 2,74 milioane hectare din totalul programat pentru aceasta primavara de peste 5 milioane de hectare, ploile din ultimele zile afectand in jur de 4.000 – 5.000 de hectare din aceste suprafete, potrivit datelor furnizate AGERPRES de reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“La ora actuala avem insamantate peste 2,74 de milioane de hectare cu culturi agricole, adica in jur de 55% din suprafata programata pentru aceasta primavara, de 5 milioane de hectare, iar din toamna mai avem o suprafata de 2,8 milioane hectare insamantata cu grau, orz si rapita. Aceste lucrari pot fi efectuate fara niciun fel de probleme inca doua-trei saptamani, pana la 10-15 mai.

Pana la aceasta data, peste 70% din culturile agricole sunt in stare foarte buna, iar 30% se prezinta destul de bine. Deficitul de apa din sol a fost refacut si chiar depaseste 40 de litri pe metru patrat in unele unele zone. Cred ca mai avem nevoie in luna mai de un necesar de 40 — 60 de litri de apa pe metru patrat”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu.

Potrivit sursei citate, circa 4.000 — 5.000 de hectare de culturi agricole sunt afectate la nivelul intregii tari de ploile cazute in ultimele zile, insa ponderea este reprezentata de pasuni si fanete.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2