Peste 2,8 milioane a obtinut Ocna Sugatag, pe PNDL2, pentru reabilitarea si extinderea Liceului Tehnologic

Reclame home 1
Reclame home 1

In dupa-amiaza zilei de miercuri, 28 martie, la Liceul Tehnologic Ocna Sugatag a fost semnat, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, contractul de finantare pentru reabilitarea si extinderea liceului din comuna, suma alocata fiind de 2.826.635,32 lei, in timp ce valoarea totala a investitiei a fost estimata la 3.179.672,12 lei.

Seful administratiei judetene a participat la acest moment important pentru comunitate la invitatia primarului din Ocna Sugatag, Mihai Ivaszuk, alaturi de care s-au aflat toti cei 13 consilieri locali. Presedintele Consiliului Judetean a felicitat comunitatea locala pentru toate proiectele initiate sau demarate, explicand celor prezenti ca Programul National de Dezvoltare Locala, -etapa 1 si apoi etapa 2- demarat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a ajutat, in ultimii cinci ani, foarte multe comunitati din judet.

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Sugatag a declarat ca, acest contract este extrem de important pentru ca Liceul Tehnologic sa beneficieze, la finalul lucrarilor, de toate conditiile pe care trebuie sa le intruneasca o scoala europeana.

”Ne-am bucurat sa il avem alaturi pe presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care nu se afla la prima sa vizita in Ocna Sugatag. Mai mult, de cate ori am apelat la ajutorul administratiei judetene am gasit intelegere si suport. In comuna noastra se munceste neintrerupt, astfel, cine doreste sa urmareasca achizitiile care se fac pe Serviciul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) poate observa ca am scos la licitatie reabilitarea caminelor culturale, un proiect castigat pe AFIR, unde finantarea este de aproximativ 500.000 de euro.

Ocna Sugatag a beneficiat de finantare si pe PNDL1, unde am obtinut un contract de aproximativ 6,7 milioane de lei pentru canalizare, executia apropiindu-se de finalizare. Pe Programul Operational Regional (POR) vom semna, cel mai probabil saptamana viitoare, un contract in valoare de 5 milioane de euro, unde am castigat un proiect de excelenta in turism.

Avem demarat un proiect si pe GAL-ul Mara-Gutai, in suma de 70.000 de euro, care prevede realizarea unui teren sintetic de fotbal in Sat Sugatag. In ceea ce priveste fondurile de la bugetul local, mare parte le vom folosi pentru cofinantare. Aici, in comuna noastra, toti cei 13 consilieri locali, indiferent de coloratura lor politica, toti lucreaza si voteaza castigul pentru comunitate si pentru cetateni”, a declarat edilul din Ocna Sugatag, Mihai Ivaszuk.

Gabriel Zetea: ”Trebuie sa finalizam proiectele pe PNDL1, pentru a atrage finantarile pe PNDL2”

Presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, i-a informat pe toti cei prezenti despre proiectele care se desfasoara in aceasta zona a judetului si care sunt actiunile pe care institutia judeteana le gestioneaza in urmatoarea perioada. Totodata, a subliniat faptul ca, toate proiectele care au fost finantate pe PNDL1 trebuie finalizate in cel mai scurt timp, pentru ca finantarile pe PNDL2 sa vina cat mai repede in Maramures.

”Sa facem tot ce este necesar ca vechile contracte sa le ducem la bun sfarsit, sa atragem toti banii care au fost alocati judetului nostru, pentru ca, altfel, este greu sa primim finantari suplimentare pe PNDL2. Am vazut ministri care au venit in Maramures, care au semnat contracte de finantare, dar banii nu au mai venit niciodata.

Acesti aproape 3 milioane de lei pe care Ocna Sugatag i-a obtinut pentru reabilitarea Liceului Tehnologic trebuie adusi toti in judet, iar pentru ca acest lucru sa se realizeze, trebuie sa gasiti un constructor serios, care sa se apuce de treaba si sa execute totul bine si repede. Astfel, veti avea o scoala frumoasa, reabilitata, profesorii vor avea un loc decent de munca, iar elevii vor alege sa ramana in Ocna Sugatag si nu sa plece in alte parti la studiu.

Daca vom gandi in acest fel lucrurile in administratie, in mine veti avea mereu un partener, un prieten, un om care o sa fie alaturi de voi. Am toata deschiderea atat fata de primarul comunei Ocna Sugatag, cat si fata de consilierii locali in rezolvarea tuturor problemelor care exista la nivelul comunitatii. In final, felicit administratia locala pentru modul profesionist in care stie sa isi faca treaba si pentru tot ce se face bine in aceasta comunitate extrem de frumoasa si renumita a Maramuresului”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole