Peste 2,8 milioane de persoane sufera din cauza secetei ce afecteaza America Centrala

O seceta severa a facut ravagii printre culturile de cereale din America Centrala, iar peste 2,8 milioane de persoane au dificultati in a-si procura hrana, a avertizat vineri Programul Alimentar Mondial (PAM) al Natiunilor Unite, citat de Reuters, transmite Agerpres.

Seceta, care afecteaza si America de Sud, a fost in mod special dura pentru asa-numitul ‘coridor uscat’ din America Centrala, ce include sudul Guatemalei, nordul Hondurasului si vestul statului El Salvador.

‘Seceta ne-a ucis. Ne-am pierdut tot porumbul si toata fasolea’, a afirmat Olman Funez, un tanar fermier in varsta de 22 de ani care traieste la Orocuina, un oras rural din sudul Honduras. Funez castiga 4,74 dolari pe zi ca muncitor zilier si povesteste ca el si sotia sa sunt nevoiti sa isi rationalizeze alimentele pe care le au.

Presedintele nicaraguan Daniel Ortega a aprobat recent importarea a 40.000 de tone de fasole rosie si a 73.500 de tone de porumb alb pentru a ajuta la reducerea preturilor. Guatemala a declarat stare de necesitate dupa ce 256.000 de familii si-au pierdut recoltele.

‘Am 60 de ani si este pentru prima data cand vad o asemenea criza’, a marturisit Jesus Samayoa, un fermier din Jutiapa, o localitate situata la 160 de kilometri de Guatemala City. Fermierii care cultiva mazare, fasole verde si broccoli estimeaza ca intre 30 si 40 la suta din recoltele lor au fost pierdute.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1