Peste 29.900 de persoane au beneficiat de proiectele si activitatile sociale ale Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, in 2018

Peste 29.900 de persoane au beneficiat in 2018 de proiectele si activitatile sociale derulate de catre asociatiile, parohiile si manastirile din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, cheltuielile totale ridicandu-se la peste 2,2 milioane lei.

“Episcopia noastra desfasoara prin protopopiate si parohii in fiecare an cateva proiecte sociale cu caracter permanent: Proiectul „Acte de cinstire pentru seniorii Municipiului”; Proiectul „Construieste o casa, zideste suflete”, care isi propune construirea unei case in fiecare protopopiat pentru un caz stringent; Proiectul „Ghiozdanul micutului crestin”, prin care s-au acordat 93.380 lei, reprezentand ghiozdane si rechizite pentru scolari, respectiv pentru 2.160 de beneficiari; Proiectul „Imbraca un copil de Sfintele Sarbatori de Pasti”, de care au beneficiat 2.459 de copii si adulti, reprezentand haine si alimente in valoare de 213.001 lei; Proiectul „Ofera un dar de Sarbatorile Nasterii Domnului”, prin care s-au acordat cadouri care au constat in alimente si haine, in valoare 418.295 lei pentru 12.845 de beneficiari.

De toate activitatile si proiectele desfasurate in cadrul asociatiilor, parohiilor si manastirilor au beneficiat un numar de 29.933 de persoane, iar cheltuielile totale s-au ridicat la suma de 2.264.842 lei”, se arata intr-un comunicat al Episcopiei.

Potrivit reprezentantilor Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, unul dintre cele mai importante proiecte ale Anului Centenar a fost deschiderea unui centru sociale pentru ingrijirea persoanelor varstnice din comuna Coroieni.

“De departe, cel mai important proiect al Anului Centenar este deschiderea spre functionare a Centrului Social pentru Ingrijirea Persoanelor in Varsta “Bunul Samarinean” din comuna Coroieni. Acest Centru Social, in momentul de fata, are 19 bunici rezidenti, dar in anul 2019 va functiona la capacitatea maxima a locurilor, anume 40 de persoane varstnice, care vor beneficia de ingrijire si de serviciile sociale ale centrului. La acesta se mai adauga si Centrul de zi ”Sfanta Tatiana”, deschis in municipiul Satu Mare”, se mai arata in comunicat.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2