Peste 3.200 sanctiuni contraventionale, de peste 5.100.000 lei, in urma controalelor privind masurile de securitate fizica

Reclame home 1
Reclame home 1

masina-politiePeste 3.200 de sanctiuni contraventionale a caror valoare depaseste 5.100.000 de lei au fost aplicate de politistii de la ordine publica, in urma verificarilor masurilor de securitate facute in primele 10 luni ale anului, la aproximativ 45.000 de agenti economici, informeaza un comunicat al IGPR transmis duminica AGERPRES.

Controalele efectuate in cadrul planurilor de actiune derulate la nivel national au pus accent pe legalitatea functionarii prestatorilor de servicii in domeniul securitatii fizice si protejarea patrimoniului detinatorilor de valori, precizeaza sursa citata.

Astfel, in perioada 1 ianuarie — 31 octombrie, la nivel national, au fost evaluate masurile de securitate fizica adoptate de 46.025 de agenti economici. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3.222 de sanctiuni contraventionale, atat beneficiarilor, cat si prestatorilor de servicii, valoarea totala a amenzilor fiind de 5.133.300 de lei.

IGPR precizeaza ca, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor contra patrimoniului, la nivel national, au fost derulate mai multe planuri de actiune.

In perioada sarbatorilor pascale, in cadrul planului de actiune „Safety Cash”, au fost verificati 5.659 de agenti economici care detineau valori monetare importante, fiind aplicate 463 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 595.400 de lei. Totodata, au fost verificate 959 de autovehicule destinate transportului de bunuri si valori si au fost aplicate 263 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 344.700 de lei. In doar o luna de zile, politistii au efectuat verificari la 276 de societati, privind modul de organizare si functionare a dispeceratelor care presteaza servicii de monitorizare si interventie. Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 279 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 439.700 de lei, arata sursa citata.

Politistii vor continua actiunile de acest gen, atat pentru informarea factorilor responsabili din cadrul societatilor comerciale cu privire la necesitatea adoptarii cerintelor minimale de securitate, cat si pentru identificarea obiectivelor ce opereaza cu valori si prezinta vulnerabilitati generatoare de riscuri la securitatea fizica, adauga IGPR.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole