Peste 30.000 de candidati sustin miercuri proba scrisa a examenului de titularizare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un numar de 31.052 de candidati vor sustine miercuri, incepand cu ora 10,00, in 87 de centre de examen proba scrisa din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar – titularizare, informeaza AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei Nationale, sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata.

„Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 31.052 de candidati, numar in crestere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidati). Dintre acestia, 4.625 de candidati sunt absolventi din promotia curenta. Acestia isi pot valida fisele de inscriere cel tarziu pana in dimineata zilei de 11 iulie, ora 9,00. La nivel national sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt in mediul urban si 1.148 in mediul rural”, precizeaza MEN.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata vizeaza urmatoarele discipline/specializari: educatori/profesori pentru invatamant prescolar in limba romana (1.094), invatatori/profesori pentru invatamant primar in limba romana (882), muzica instrumentala (274) si educatie fizica si sport (287).

Cei mai multi candidati s-au inscris pentru urmatoarele discipline: Limba si literatura romana/pedagogia prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii (5.405), Limba si literatura romana/elemente de pedagogie scolara si elemente de didactica generala aplicate disciplinelor din invatamantul primar (4.176), Limba si literatura romana (2.735), Educatie fizica si sport (2.548), Limba si literatura engleza (1.877).

Pentru sustinerea probei scrise, candidatii trebuie sa fie prezenti in sala de concurs cel mai devreme la ora 8,00 si cel mai tarziu la ora 9,00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore doar in cazul candidatilor cu anumite deficiente.

„Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrarile scrise vor fi evaluate in 11 centre organizate la nivel national”, se arata in comunicatul de presa.

Primele rezultate la proba scrisa vor fi afisate in data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro, iar contestatiile se vor depune la sediile inspectoratelor scolare judetene in zilele de 17 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21,00, respectiv 18 iulie, pana la ora 15,00. Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul mentionat anterior in data de 24 iulie.

„Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului. Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in data de 25 iulie”, precizeaza MEN.

In data de 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare in invatamantul preuniversitar anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului cu pastrarea statutului de cadru didactic titular.

Cadrul normativ care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului national de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar 2018, precum si programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul titularizare.edu.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2