Peste 30.000 de maramureseni au semnat Fara Penali

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uniunea Salvati Romania a reusit, printr-un efort considerabil, sa stranga peste un milion de semnaturi in tara si peste 30.000 in Maramures, pentru o initiativa cetateneasca care aduce o normalitate la nivelul functiilor publice. Astfel, persoanele condamnate penal definitiv, pentru fapte savarsite cu intentie si care nu au fost reabilitate, nu vor mai putea fi alese  in functii publice.

S-au implicat in acest demers  mii de membri USR, precum si ai platformei Romania100, Forumului Democrat al Germanilor din Romania, grupului Rezistenta,  numeroase ONG-uri si grupuri civice din Romania, dar si multi cetateni, oameni simpli, care au simtit ca e momentul sa se implice activ, in strada.

Efortul a fost cu atat mai mare, cu cat pe cuprinsul tarii s-au pus piedici serioase din partea autoritatilor, cum a fost cazul nostru, la Baia Mare, unde primarul inculpat Catalin Chereches a facut tot ce i-a stat in putinta sa nu se poata strange semnaturi. A refuzat amplasarea unui cort pentru strangerea de semnaturi, incadrand-o la activitate comerciala si solicitand avize de la comisii  care nu aveau in obiectul de activitate asa ceva.

A trimis jandarmii in timpul conferintei de presa a USR Maramures, a amendat prin Politia Locala membri USR pentru ca strang semnaturi, a amenintat personal voluntari. A refuzat constant sa semneze, desi a fost solicitat chiar si in strada. Insa in momentul in care a vazut ca semnaturile depasesc cu mult limita minima ceruta de lege, a convocat o conferinta de presa in care a vrut sa arate ca semneaza si el. Intr-un mod parsiv, tipic pentru o persoana certata cu legea, a anulat intentionat toate semnaturile de pe lista, semnand si unde nu avea dreptul sa o faca, neavand imputernicire.

Cu toate acestea, s-au strans pana acum, in judetul Maramures, peste 30.000 de semnaturi.  Ii rugam pe toti cei care au primit prin posta pliantele cu formulare si pe toti cei care mai au liste cu semnaturi sa le aduca pana in data de 1 septembrie la sediul USR Maramures, din centrul vechi, Piata Libertatii, nr. 15, etaj 2, in intervalul  orar 9-16, sau in fata la magazinul Maramuresul intre 12-18.

Noi, cei de la USR Maramures, multumim tuturor celor care au ajutat aceasta campanie si de asemenea multumim maramuresenilor. Fara voi nu ar fi fost posibil.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *