Peste 30.000 de salariati din administratia publica intra in greva generala

Reclame home 1
Reclame home 1

proteste-sindicateNeaplicarea legii salarizarii unitare va genera oprirea, in data de 30 aprilie, a activitatii tuturor membrilor de sindicat din administratia publica, ceea ce inseamna ca peste de 30.000 de oameni, la nivel national, vor intra in greva generala, a anuntat marti, vicepresedintele CNS Cartel Alfa, Petru Dandea, intr-o conferinta de presa, transmite Agerpres.

‘Am incercat sa gasim solutii printr-un dialog cu reprezentantii Guvernului, dar nu am putut pana in acest moment sa avem un punct de vedere comun. Mai bine de 20 de clase de salarizare se afla la pragul salariului mediu sau chiar sub acest prag. Aproximativ 25% din personalul din administratia publica se afla in zona salariului minim, sub 1.000 de lei. Amanarea acestei legi este complet aberanta din punctul nostru de vedere’, a explicat Dandea.

Conform reprezentantilor Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie, in data de 30 aprilie, nu se vor elibera acte si nu se vor incasa bani in administratia publica. Aceasta situatie face ca si eliberarea certificatelor de deces sa fie o operatiune ce va intra in atributiile primarului.

In ceea ce priveste cununiile civile, reprezentantii sindicatelor nu au facut precizari certe, dar au lasat sa se inteleaga ca acestea ar putea fi reprogramate.

‘Politicile actualului Guvern cu privire la administratia publica locala din Romania nu difera cu nimic fata de cele aplicate de guvernele anterioare. Din momentul in care s-a declansat conflictul de munca am avut doua intalniri cu reprezentantii Guvernului pe marginea problemelor angajatilor din primarii si consilii judetene, insa nu au fost luate in considerare solicitarile noastre. In consecinta, am hotarat ca pe 30 aprilie sa declansam greva generala timp de o zi in administratia publica locala, iar in data de 27 mai sa organizam un miting in Bucuresti la care sa participe cel putin 3.000 de persoane’, a spus presedintele FNSA, Valer Suciu.

Greva va incepe odata cu demararea programului si va dura intreaga zi de lucru. Liderii sindicali apreciaza ca la acest protest se vor solidariza si salariati din administratia publica neafiliati la sindicat.

Totodata, in data de 30 aprilie, in fata Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, intre orele 10,00 si 12,00, se vor strange pana la 600 de salariati pentru a protesta.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2