Peste 300 de migranti salvati de un ONG au ajuns in Spania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 300 de migranti salvati acum o saptamana in largul Libiei de catre un ONG spaniol au ajuns vineri dimineata intr-un port din sudul Spaniei, in timp ce Italia si Malta au refuzat sa-i primeasca, relateaza AFP.

Sosirea acestei ambarcatiuni a ONG-ului Proactiva Open Arms in portul Crinavis a fost programata pentru ora locala 08.00 (07.00 GMT), a anuntat ONG-ul joi seara pe contul sau de Twitter, potrivit Agerpres.

Odata ajunsi pe uscat, cei 310 de migranti, originari in special din Somalia, Nigeria sau Mali, au fost preluati de Crucea Rosie, care le-a oferit imbracaminte, hrana si asistenta medicala, dupa caz.

Ulterior, migrantii au fost identificati de politie dupa care au fost indreptati catre zonele de cazare. Procedura a durat „cateva ore”, potrivit unei surse din cadrul Crucii Rosii.

Salvati pe 21 decembrie de la bordul a trei ambarcatiuni deteriorate, acesti migranti au fost autorizati sa debarce in Spania de guvernul socialist condus de Pedro Sanchez, dupa ce au fost refuzati de Italia si Malta.

Aceasta este prima data in aproape cinci luni cand Spania autorizeaza debarcarea unei ambarcatiuni a unui ONG cu migranti la bord.

Foto: The Sun Daily

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2