Peste 32.000 de somoni au “evadat” de la o ferma piscicola din sudul statului Chile

Peste 32.000 de somoni au “evadat” de la o ferma piscicola din sudul statului Chile si niciunul dintre acestia nu a fost inca recuperat, a anuntat miercuri intr-un comunicat Serviciul National pentru Pescuit si Acvacultura (Sernapesca) din acest stat sud-american, citat de AFP.

Cei 32.485 de somoni, destinati exportului, au scapat luni dintr-o cusca, in care a fost observata o fisura de doi metri de catre angajatii companiei care detine ferma, Salmones Aysen, in zona Los Lagos.

Ferma creste in total circa 696.000 de somoni “coho”, cu o greutate medie de 3,1 kilograme, si a primit o certificare din partea Sernapesca ca nu foloseste produse antimicrobiene si antiparazitare in perioada de ingrasare, titreaza Agerpres

Cu o productie de 631.000 de tone, Chile este al doilea cel mai mare producator de somon din lume, dupa Norvegia. Numeroase ferme piscicole au fost infiintate in sudul tarii, iar un numar mare de pesti sunt tratati cu antibiotice.

Unele dintre companiile care detin aceste ferme au fost sanctionate pentru nereguli in utilizarea antibioticelor sau pentru “evadarea” unor somoni din specii invazive si pradatoare, cu consecinte nefaste asupra echilibrului biodiversitatii marine.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1