Peste 34.000 de locuri promise de UE pentru refugiatii din Africa si Orientul Mijlociu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tarile din UE au promis aproximativ 34.400 de locuri pentru a primi refugiati direct din tari din Africa si Orientul Mijlociu, a anuntat miercuri Comisia Europeana la o zi dupa criticile vehemente ale ONU, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

La sfarsitul lunii septembrie, executivul european a stabilit obiectivul de a primi in urmatorii doi ani ‘cel putin 50.000’ de refugiati adusi in special din taberele din Libia sau Niger, cu obiectivul de a oferi o alternativa ‘sigura si legala’ la trecerea periculoasa a Mediteranei.

‘Pana in prezent, peste 34.400 de angajamente au fost primite din partea a 16 state membre’, a anuntat Comisia in prezentarea unei evaluari a politicii sale migratorii stabilite incepand din 2015 pentru a face fata cresterii drastice a sosirilor de migranti, mai intai prin Turcia si apoi prin Mediterana centrala.

‘Iesim incet din situatia de criza si gestionam acum migratia intr-un spirit de parteneriat si de responsabilitate impartasita’, a afirmat comisarul pentru migratie, Dimitris Avramopoulos, care considera ca acest principiu al ‘réinstalarii’ trebuie sa devina ‘solutia preferata pentru a proteja cele mai vulnerabile persoane’.

Acest bilant survine la o zi dupa criticile aspre adresate de Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raiad Al Hussein, impotriva politicii de cooperare a UE cu Libia.

Denuntand deteriorarea conditiilor de detentie pentru migranti in Libia, el a calificat ‘inumana’ politica UE de ‘a ajuta garzile de coasta libiene sa intercepteze si sa trimita inapoi migrantii’.

‘Nu actiunea UE este cea care a creat sistemul inuman in Libia’, a raspuns Catherine Ray, purtatoare de cuvant a diplomatiei europene, in cursul unei conferinte de presa, subliniind eforturile UE pentru a gasi ‘solutii constructive’.

‘Vom continua activitatea noastra pe teren pentru a lupta impotriva traficantilor (…) si a crea caile legale de trecere spre UE pentru cei care au nevoie de protectie internationala’, a adaugat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2