Peste 350 de soferi testati sambata noapte cu aparatul etilotest in Baia Mare

Azi noapte, politistii din cadrul Biroului Rutier Baia Mare au fost la datorie si intre orele 00:00 – 03.00 au desfasurat o actiunea pentru prevenirea si combaterea producerii de accidente rutiere generate de consumul de alcool la volan si tragerea la raspundere a conducatorilor auto care pun in pericol siguranta traficului rutier conducand autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice.

In cele trei ore de actiune au fost controlate 412 autovehicule si au fost testati cu aparatul etilotest 361 de conducatori auto, conform IPJ Maramures.

In urma activitatilor desfasurate, politistii au aplicat 45 de sanctiuni contraventionale. Valoarea totala a amenzilor a depasit suma de 26.000 de lei.

Bilantul actiunii s-a concretizat si in retinerea a noua permise de conducere, dintre care sase pentru conducerea unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, si retragerea a cinci certificate de inmatriculare.

In sase cazuri in care au constatat comiterea de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice (patru dintre acestea in cazul unor soferi a caror alcoolemie a depasit 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat) politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile, urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masuri legale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. sepsi

    foarte bine… bravo domnilor politisti… tineti-o tot asa… poate scapam odata de toti soferii acestia consumatori de alcool si care apoi se urca la volan..

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1