Peste 4.000 de politisti de frontiera vor asigura fluidizarea traficului, de la granitele tarii, in minivacanta de Sf. Maria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In minivacanta de Sfanta Maria, multi cetateni romani calatoresc in afara granitelor tarii si astfel se preconizeaza o crestere a traficului in punctele de trecere a frontierei, in special la frontiera cu Ungaria si Bulgaria.

In acest sens, ”(…)pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numarul politistilor de frontiera, care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Astfel, in aceasta perioada, peste 4.000 politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control a frontierei de stat. Subliniem faptul ca este folosita la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, in limita configuratiei acestora. De asemenea, in functie de valorile de trafic, in fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz”, se precizeaza intr-un comunicat transmis redactiei ZiarMM.ro de Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei (ITPF Sighetu Marmatiei).

In acelasi timp, au fost dispuse masurile necesare pentru supravegherea sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, in punctele de trecere a frontierei si in zona de competenta.

Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise traficului international de la granita de vest si sud.

Astfel, la frontiera romano-ungara sunt operationale 11 puncte de trecere cu specific rutier:
pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad – Kiszombor

pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac – Nagylak
P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota
P.T.F. Turnu – Batonnya
P.T.F. Varsand – Gyula

pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta – Mehkerek
P.T.F. Bors – Artand
P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany
P.T.F. Sacuieni – Letavertes

pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj
P.T.F. Petea – Csengersima

La frontiera romano-bulgara sunt 11 puncte de trecere ale frontierei cu specific rutier
pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu – Ruse
pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche
P.T.F. Ostrov – Silistra
P.T.F. Negru Voda – Kardam
P.T.F. Lipnita – Kainardja – pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
P.T.F. Dobromir – Krushari – pentru autoturisme cu greutate totala maxim admisa de 3,5 tone, iar programul de functionare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
P.T.F. Calafat –Vidin
pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Turnu Magurele-Nicopol (Bac)
P.T.F. Zimnicea-Svistov (Bac)
pe raza jud. Calarasi: P.T.F. Calarasi/Chiciu (Bac)

De asemenea, pentru evitarea aglomerarilor si pentru scurtarea timpului de control, Politia de Frontiera recomanda participantilor la trafic „pregatirea din timp a documentelor de calatorie pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cu celeritate, precum si verificarea si pregatirea documentelor necesare minorilor la iesirea din tara”, s-a mai precizat in comunicatul transmis de ITPF Sighetu Marmatiei.

Participantii la traficul transfrontalier au la dispozitie, pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, aplicatia Trafic On-line care prezinta situatia traficului in punctele rutiere de trecere a frontierei, valorile afisate reprezentand o medie a timpului de asteptare pentru anumite intervale de timp.

Frontiera romana a fost tranzitata, anul trecut, de 1.583.000 de persoane

Anul trecut, in perioada minivacantei de Sf. Maria (14-19.08.2018), frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 1.583.000 de persoane, cetateni romani si straini, dintre care 697.000 pe sensul de intrare in tara si 886.000 pe sensul de iesire din tara si 314.600 mijloace de transport.

Informatii: ITPF Sighetu Marmatiei
ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2