Peste 40% din populatia Romaniei nu a utilizat vreodata Internetul

Reclame home 1
Reclame home 1

Un procentaj de 42% din populatia Romaniei nu a utilizat vreodata internetul, in 2013, in scadere cu sase puncte procentuale fata de anul precedent, iar planul este ca, pana in 2020, procentajul sa ajunga la 30%, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Diana Voicu, secretar de stat in Ministerul pentru Societatea Informationala, scrie Agerpres.

‘Romania Digitala 2020 si Planul National NGN isi propun ca, pana in 2020, sa avem acoperire broadband de peste 30 Mb/s de 80%. Acum suntem la 66%. De asemenea, 30% in cazul cumparaturilor online (acum suntem la 8%), transfontalier 5%, in crestere cu 4 puncte procentuale fata de 2013. Populatia care nu a utilizat niciodata Internetul in Romania este in procentaj de 42%, in scadere de sase puncte procentuale fata de 2012. Pana in 2020, ne-am propus sa ajungem la 30%’, a spus Voicu.

Oficialul MSI a precizat, totodata, ca un sfert dintre gospodariile din Romania erau conectate la internet cu viteza de minimum 100 Mb/s, procentaj insuficient, insa, fata de planurile Comisiei Europene /CE/.

‘In Romania anului 2014, existau 25% gospodarii conectate la minimum 100 Mb/s. Este insuficient pentru ceea ce ne-a propus Comisia Europeana in 2013, cand acoperirea de Basic broadband trebuia sa fie 100%. Avem amanare pentru 2015 si proiectul RoNet isi va indeplini cu succes aceasta misiune. Cu toate acestea, Educatie, Cultura, Tele-medicina, Social Media, e-Commerce, provocarile societale, sunt in fata noastra si trebuie sa ne faca fericiti. Vorbim de un handicap digital in conditiile in care toate aceste resurse digitale sunt folosite doar de o parte a societatii romanesti. Totodata, in The Networked Index, Romania este pe locul 75. Aici se iau in considerare criterii, precum: infrastructura, climatul politic si de reglementare’, a afirmat Diana Voicu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole