Peste 40% dintre romani ar vota Alianta PSD-UNPR-PC

home camp2
home camp2
home camp2

Majoritatea romanilor ar vota Alianta PSD-UNPR-PC, iar in ceea ce priveste notorietatea Aliantei Crestin-Liberale (PNL-PDL), cei mai multi declara ca sunt la curent cu formarea ei, releva un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevarul”, scrie Agerpres.

Potrivit sondajului dat publicitatii miercuri, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 42,6% dintre respondenti ar vota Alianta PSD-UNPR-PC. Pe locul al doilea s-ar clasa Alianta Crestin-Liberala (PNL-PDL) cu 31,5%.

Urmeaza, in ordine, Partidul Miscarea Populara (7,1%), Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul Romania Mare (3,3%), Partidul National Taranesc Crestin Democrat (0,8%). 1,1% opteaza pentru alt partid.

Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o optiune. Raportat la totalul populatiei, 20,8% declara ca nu s-au hotarat, 6% ca nu merg la vot iar 3,2% ca nu stiu/nu raspund.

In ceea ce priveste gradul de notorietate al nou-infiintatei Aliante Crestin-Liberale, 61,9% dintre respondenti afirma ca au auzit de aceasta alianta politica, 33,6% — ca nu au auzit iar 4,5% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul, realizat in perioada 30 august — 4 septembrie, are o eroare maxima de ą 3%, la un grad de incredere de 95%, a fost realizat pe un esantion de 1.058 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    42,6% nu e rau deloc.cu acest procent ciuma rosie chiar poate face o “opozitie constructiva”.:))).

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *