Peste 400 de reprezentanti ai studentilor vin in Baia Mare, la cea de-a XIII-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) organizeaza cea de-a XIII-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania (FOSR) in perioada 715 august 2018, la Baia Mare. Timp de 9 zile, peste 400 de participanti, reprezentanti ai studentilor din organizatiile studentesti din toata tara, membre ale federatiei, se vor reuni in Capitala Tineretului din Romania 2018-2019, la cel mai important si amplu eveniment studentesc din Romania. Activitatile din aceste zile vor aduce in prim-plan discutii despre nevoile si interesele studentilor din tara cu scopul identificarii solutiilor propice, dezbateri pe tematici de interes din societatea noastra, toate acestea finalizandu-se cu trasarea strategiei federatiei pentru urmatorul mandat si, implicit, an universitar.

Evenimentul va debuta cu festivitatea de deschidere, care se va desfasura miercuri, 8 august, incepand cu ora 10:00, in Aula Magna a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Deschiderea va beneficia de o serie de invitati precum Ioan Groza, secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale (MEN), Nicolae Postavaru, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Calificari (ANC), Petru Apostoaia, presedintele Consiliulul National al Elevilor (CNE), Mihai Dragos, presedintele Consiliului Tineretului din Romania (CTR) si prof. univ. dr. Petrica Pop-Sitar, prorectorul Universitatii Tehnice din ClujNapoca. De asemenea, vor lua cuvantul Marius Deaconu, Presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Alin Lucacean, presedintele Ligii Studentilor „Pintea Viteazul” (LSPV).

Intrucat ne aflam in anul Centenarului Marii Uniri, atentia acordata evenimentului istoric se va reflecta in activitatile care vor avea loc pe parcursul FOSR. Astfel, in prima seara, participantii ajunsi in Baia Mare vor viziona in aer liber filmul documentar „Marea Unire – Romania, la 100 de ani”, proiectia acestuia desfasurandu-se in parteneriat cu AGERPRES. De asemenea, cei prezenti vor dezbate pe seama Centenarului Romaniei, dar si a implicarii ANOSR in cadrul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, doua subiecte care reprezinta un maxim interes pentru federatie si pentru care se vor pregati inclusiv demersuri si evenimente care sa marcheze importanta acestora.

In zilele urmatoare, participantii vor beneficia de sesiuni de formare in domeniile: educational, resurse umane, scriere de proiecte, fundraising, relatii publice, imagine, IT, legislativ si secretariat, leadership si management al proiectelor. In spiritul schimbului de bune practici intre studentii tarilor membre UE, evenimentul se va bucura de prezenta lui Adam Gajek, presedintele

European Students’ Union (ESU) si a Shakirei Martin, presedintele National Union of Students United Kingdom (NUS UK), alaturi de care se va dezbate pe tema „Miscarea studenteasca la nivel european: intre oportunitati si provocari”. Nu in ultimul rand, se vor organiza dezbateri vizand General Data Protection Regulation (GDPR) si noul proiect de Lege a Educatiei Nationale.

Forumul Organizatiilor Studentesti din Romania se va incheia cu sesiunea formala a Adunarii Generale ANOSR. In cadrul acesteia, Biroul de Conducere actual isi va prezenta activitatea desfasurata pe parcursul mandatului, va fi ales Biroul de Conducere pentru mandatul 2018-2019 si se va trasa strategia de lucru pentru urmatorul an.

Cea de-a XIII-a editie a Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania este organizata cu sprijinul Ligii Studentilor „Pintea Viteazul” (LSPV) si al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare (UTCN – CUNBM). Evenimentul este inclus in programul Baia Mare – Capitala Tineretului din Romania 2018 – 2019.

„Incheiem un an universitar care a fost plin de provocari. ANOSR a reprezentat in continuare cea mai importanta voce a studentilor din Romania. Dimensiunea sociala a educatiei a reprezentat o prioritate, fiind obtinute beneficii suplimentare pentru studenti, in special in ceea ce priveste finantarea caminelor si cantinelor. De asemenea, atentia noastra s-a orientat suplimentar catre asigurarea calitatii, o noua metodologie de evaluare institutionala fiind adoptata cu multiple prevederi propuse de ANOSR. Au existat realizari multiple, care au contribuit semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii studentesti. Le multumim colegilor pentru sustinerea acordata in atingerea acestor deziderate”, a spus Marius DEACONU, presedinte ANOSR

„Urmatorul an universitar se anunta a fi, din nou, unul plin de evenimente. Dezbaterile din Consiliului Consultativ al Ministerului Educatiei Nationale, urmate cel mai probabil de lansarea propunerilor din proiectul Romania Educata, ne vor aduce cu un pas mai aproape de o noua lege a educatiei nationale. De asemenea, in plan international, Romania va fi gazda unor multiple evenimente internationale de mare importanta in perioada in care va detine presedentia Consiliului Uniunii Europene, unele dintre acestea vizand direct mediul universitar si, implicit, studentii. Apropierea fata de momentul in care vor fi procese elective in institutiile de invatamant superior, precum si cele doua momente electorale de anul viitor, vor tulbura, fara doar si poate, mediul academic. Suntem convinsi insa ca vom reusi mobilizarea colegilor nostri pentru a preintampina cat mai multe imixtiuni ale mediul politic in cel universitar. Nu in ultimul rand, noile directii ale Procesului Bologna vor trebui diseminate in universitati, pentru a preintampina o intelegere gresita a acestora”, a declarat Petrisor-Laurentiu TUCA, vicepresedinte ANOSR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1