Peste 430 de efective ale MAI angrenate la alegerile de astazi, in Maramures

Va recomandam sa respectati legislatia electorala si regulile de convietuire sociala! Sesizati orice incalcare a legislatiei la numarul unic de urgenta 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I., transmit reprezentantii Politiei.

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate in organizarea si desfasurarea alegerilor membrilor din Romania in Parlamentul European si a referendumului national din data de 26 mai, au luat toate masurile, potrivit competentei, pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta publica.

Aceste masuri urmaresc buna derulare a procesului electoral, precum si un mod de actiune corect si echidistant al efectivelor implicate.

Duminica, 26 mai, 437 de efective, dintre care 179 de politisti, 153 de jandarmi, 90 de politisti de frontiera si 15 reprezentanti ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne asigura paza si protectia celor 437 de sectii de votare, constituite pe raza judetului Maramures.

Masurile de paza si protectie instituite la locatiile sectiilor de votare presupun prezenta efectivelor pentru a preveni aparitia unor incidente de natura sa perturbe procesul de votare. Pentru un plus de siguranta si pentru combaterea oricaror fapte antisociale, au fost constituite si rezerve de interventie, care vor interveni in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

Pana la repartizarea buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii la sectiile de votare, 165 de politisti si 272 de jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si reprezentanti ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost in misiuni de protectie, atat a transportului buletinelor de vot, cat si a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

“Pentru mai multe informatii privind procesul electoral, puteti consulta, pagina unitatii noastre, accesand bannerul special creat in acest sens, care va directioneaza pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteti gasi atat prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor membrilor din Romania in Parlamentul European si a referendumului national din data de 26 mai 2019, cat si actele normative incidente si contraventiile si infractiunile prevazute de acestea”, spun cei de la IPJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1