Peste 5.000 pachete cu tigari confiscate la frontiera de nord

Politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat la „frontiera verde″, 5.636 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 65.850 lei.

In data 1 februarie, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Viseu de Sus, judetul Maramures, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 19.20, s-a efectuat un control asupra trenului care circula pe ruta Sighetu Marmatiei-Timisoara. In urma controlului, intr-unul dintre compartimente, au fost depistati doi cetateni romani care aveau asupra lor un bagaj voluminos in care au fost descoperite tigari de provenienta ucraineana.

“Barbatii, identificati ca fiind I. G., in varsta de 47 de ani si P. G., in varsta de 22 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures, nu au putut prezenta documente de provenienta pentru marfa, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acestora la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii bagajului, s-a constatat ca acesta contine 500 pachete cu tigari, in valoare de 5.850 lei, intreaga cantitate fiind ridicata in vederea confiscarii.

In cauza, cei doi maramureseni sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei.

Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de competenta.

“Astfel, in jurul orei 21.20, lucratorii nostri au observat in curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localitatii de frontiera Oncesti, judetul Maramures, mai multe colete voluminoase.

Din primele verificari, s-a constatat ca acestea contin tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care s-a luat masura transportarii lor la sediul politiei de frontiera.

In urma inventarierii coletelor descoperite, s-a stabilit ca acestea contin 5.136 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 60.000 lei”, a mai precizat Radu Lungu.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1