Peste 50.000 de turisti vor ajunge la Cavnic in aceasta iarna. Vezi cu ce preturi s-a mers de sarbatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 50.000 de turisti sunt asteptati sa poposeasca la Cavnic in aceasta iarna. Toate pensiunile sunt ocupate de 100%. Astfel ca, cei care vor dori sa petreaca un weekend in oraselul montan vor trebui sa se orienteze inspre localnicii care primesc in gazda turisti. Primarul Vladimir Petrut a precizat ca localitatea este ocupata la capacitate maxima.

Vladimir Petrut, primar Cavnic: “Sezonul de iarna incepe cu adevarat la 1 Decembrie si se termina in 31 Martie. Trebuie sa va spun ca la ora actuala in Cavnic exista 500 de locuri de cazare, oficiale iar pensiunile sunt ocupate 100% pentru perioada de iarna si de sarbatori. Daca e sa luam in calcul si localnicii care primesc in gazda turisti se ajunge chiar si pana la 700-800 locuri de cazare.

Pentru fiecare weekend, din sezonul alb, la Cavnic si-au facut deja rezervare peste 1000 de turisti. Sunt oameni care prefer sa vina la noi in timpul saptamanii pentru ca partiile sunt mai libere insa chiar si asa numarul lor este cuprins intre 500 si 1000. Pentru aceasta sezon noi am estimat ca ne vor trece pragul minimum 50.000 de turisti.”

Masa de Craciun – 900 de lei

La unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Cavnic, amplasat la baza partiilor de schi, receptionera ne-a relatat ca pentru sezonul de iarna inclusiv sarbatorile nu mai sunt camera libere.

Daniela Pop, receptionera: ”Tot hotelul este ocupat pentru perioada de iarna inclusiv sarbatorile. Camerle au avut ca si pret de pornire suma de 180 de lei pe noapte/camera matrimoniala cu mic dejun inclus. Ofertele special de Craciun si Revelion au fost de 850/900 de lei si respectiv 1.000/1.100 de lei, pentru ambele fiind un sejur de cinci nopti cu mic dejun, cina, masa festiva, taiatul porcului si alte obiceiuri si traditii specifice zonei noastre. In lunile decembrie, ianuarie, februarie suntem ocupati de 100%.”

Parc de distractii la Cavnic

La Cavnic exista un numar de noua partii care sunt practicabile. Trebuie sa va spunem ca, acum doua luni, au inceput lucrarile la cele trei patinoare artificiale deschise care vor fi terminate pana anul viitor. Patinoarele sunt pozitionate intre partiile Icoana si Super Ski, la marginea drumului judetean. Mai mult, in aceeasi zona se ridica si un parc de iarna pentru distractii care ocupa o suprafata de 6.500 de metri patrati plus inca 7 hectare de padure, terenurile fiind concesionate. Parcul va avea tubinguri, tunele pe sub pamant, casa groazei, trasee prin padure cu obstacole si alte atractii. Vestea buna e ca o parte dintre acestea vor fi deschise publicului larg chiar din acest an. Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2