Peste 50 de tone de petarde au fost confiscate in perioada sarbatorilor de iarna

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Peste 50 de tone de articole pirotehnice, in valoare totala de 1,5 milioane de lei, au fost confiscate de politisti in cadrul actiunii nationale “Foc de Artificii 2013”, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), relateaza Agerpres.

Actiunea s-a desfasurat in perioada 20 noiembrie 2013 — 8 ianuarie 2014, sub coordonarea de specialitate a Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase, cu sprijinul Directiei de Ordine Publica, politistii efectuand 4.094 de controale si verificari. In urma acestora, au constatat 1.602 de infractiuni, de comiterea carora sunt suspectate 1.567 de persoane. De asemenea, au aplicat 112 sanctiuni contraventionale, in valoare de 113.560 de lei.

Politistii au ridicat, in vederea confiscarii, 50.331 de kg. de articole pirotehnice, din categoriile 1, 2, 3 si 4. In aceasta perioada, au fost inregistrate 17 raniri din cauza folosirii necorespunzatoare a articolelor pirotehnice, comparativ cu 22 in 2013.

Controalele au vizat societatile comerciale autorizate pentru operatiuni cu articole pirotehnice, dublate de activitati specifice structurilor de ordine publica in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale. La activitati au participat si specialisti din cadrul Ministerului Muncii — Inspectoratele Teritoriale de Munca.

Conform IGPR, anul acesta au fost inregistrate mai putine raniri din cauza folosirii necorespunzatoare a articolelor pirotehnice, comparativ cu anul trecut.

Din datele statistice detinute de Politia Romana a rezultat ca, in anul 2005, cand articolele pirotehnice din clasa a II-a se comercializau “la liber”, in perioada sarbatorilor de iarna, la nivel national, au fost inregistrate peste 350 de raniri si un deces cauzate de folosirea necorespunzatoare a acestor articole pirotehnice.

Dupa aparitia, in anul 2006, a restrictionarii vanzarii catre publicul larg a acestei categorii de articole pirotehnice, in perioada similara, au fost inregistrate, in medie, 25 de raniri anual, fara sa fie inregistrate decese.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *