Peste 50 de utilajele de deszapezire actioneaza pe drumurile judetene din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures, prin societatea aflata in subordine, SC ”Drumuri si Poduri Maramures” SA, este pregatit sa gestioneze toate problemele care pot aparea in reteaua de 800 de km de drum judetean.

Exista peste 50 de utilaje echipate pentru deszapezire: autofreze, buldozere, autogredere, autolame cu raspanditor de material antiderapant, tractoare cu lama, incarcatoare, remorchere si unimoguri cu raspanditor, iar la sediul societatii de drumuri judetene se afla suficiente stocuri de material antiderapant, sare si nisip pentru ca interventiile sa se desfasoare in cele mai bune conditii pe timp de iarna. Pentru operativitate se pastreaza permanent legatura cu Politia Rutiera, in vederea corelarii traficului si a asigurarii fluxului utilajelor de deszapezire. De precizat ar fi faptul ca institutia Consiliului Judetean Maramures are in administrare reteaua de drumuri judetene exclusiv, in timp ce drumurile nationale se afla in administrarea Ministerului Transporturilor. In ceea ce priveste drumurile comunale, strazile sau bulevardele din orase si municipii, acestea se afla in administrarea primariilor.

Pe perioada ninsorilor, reprezentantii SC Drumuri si Poduri au actionat in permanenta, in special in zona Cavnic – Budesti – Ocna Sugatag, unde si acum se afla un unimog si cinci autolame, in timp ce in Ocna Sugatag actioneaza doua astfel de masini de interventie si una in Baiut.

Emil Marinescu, director Drumuri si Poduri Maramures: ”Suntem pregatiti sa intervenim oriunde este necesara prezenta masinilor si utilajelor de deszapezire, iar daca situatia o impune, putem sa suplimentam numarul acestora in zonele greu accesibile. Au fost puseuri de zapada in special pe zona Cavnic, formandu-se dune de zapada, dar nu am avut drumuri inchise sau blocate, chiar daca a nins, iar zapada a avut 25 de centimetri pe anumite artere.”

Marinescu a mai precizat ca au fost caderi masive de zapada si pe Mesteacan, insa ninsoarea s-a oprit si toate drumurile din judet sunt practicabile in conditii de iarna.

Seful administratiei judetene roaga toti participantii la trafic sa isi echipeze masinile corespunzator sezonului de iarna. Totodata, reprezentantii SC Drumuri si Poduri Maramures SA adreseaza soferilor rugamintea sa evite zonele in care ninge abundent, pentru a acorda prioritate utilajelor de deszapezire sa actioneze pentru fluidizarea traficului si asigurarea conditiilor optime de deplasare pentru toti conducatorii auto.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2