Peste 50% dintre romani ar vota un independent pentru functia de primar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

alegeri-vot-stampilaMai mult de jumatate dintre romani ar alege un independent, fara legaturi politice, pentru functia de primar la alegerile locale de anul viitor, potrivit unui sondaj INSCOP transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, 50,1% dintre romani ar fi dispusi sa ii acorde votul unei personalitati locale independente, care ar candida pentru functia de primar la alegerile locale de anul viitor (fata de 53,1% in aprilie).

In acelasi timp, 25,6% dintre respondenti resping o asemenea ipoteza (fata de 22,4% in aprilie). Procentul non-raspunsurilor este de 24,3% (fata de 24,5% in aprilie), precizeaza autorii cercetarii.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *