Peste 500 de sanctiuni contraventionale aplicate in acest week-end de politistii rutieri din Maramures

In perioada 17 – 19 noiembrie, politistii rutieri din Maramures au actionat zilnic pe drumurile de pe raza intregului judet, pentru combaterea incalcarii normelor rutiere si prevenirea accidentelor de circulatie.

Actiunile politistilor s-au desfasurat atat pe drumurile publice din mediul urban cat si pe cele din mediul rural iar bilantul intocmit arata ca in cele trei zile zeci de soferi au ramas pietoni, cei mai multi pentru ca au apasat prea tare pedala de acceleratie.

Astfel, pentru abaterile constatate vineri, sambata si duminica, politistii rutieri au aplicat 529 de sanctiuni contraventionale. 225 dintre acestea au fost aplicate soferilor care au circulat cu viteza excesiva, 86 au fost aplicate pentru neutilizarea centurii de siguranta, 10 sanctiuni au fost aplicate pietonilor care si-au pus viata in pericol traversand prin locuri nemarcate corespunzator sau pe culoarea rosie a semaforului electric, conform IPJ Maramures.

In alte 180 de cazuri a fost aplicata sanctiunea avertismentului iar restul pentru nerespectarea prioritatii de trecere altor vehicule si nerespectarea regulilor de depasire. Ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a 29 de permise de conducere si retragerea a sase certificate de inmatriculare.

In alte sapte cazuri, in care au fost constatate infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, politistii au intocmit dosare penale si continua cercetarile urmand ca la finalizarea lor sa fie dispuse masuri legale.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1