Peste 6.700 de militari, pregatiti sa intervina in zonele unde populatia va fi afectata de vremea severa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a dispus ca in zonele supuse codurilor de avertizare meteo si in cele preconizate a intra sub incidenta acestor coduri sa se ia masuri pentru pregatirea a 6.700 de militari care ar putea interveni cu 1.000 de mijloace tehnice.

De asemenea, pentru interventia in zonele adiacente judetelor afectate de zapezi sunt pregatiti sa intervina 600 de militari si 100 de mijloace tehnice, precizeaza MApN intr-un comunicat remis marti AGERPRES.

Potrivit MApN, se afla in derulare 22 de interventii si au fost finalizate alte 37 in zonele afectate de viscol si ninsori fiind implicati, in total, 1.190 de militari si 129 de mijloace tehnice.

In judetul Vrancea, 80 de militari cu patru mijloace tehnice, trei autocamioane si un autovehicul de tip VAMTAC, apartinand Brigazii 282 Infanterie Mecanizata, actioneaza in localitatile Gura Calitei, Maicanesti si Vulturu pentru deszapezirea cailor de comunicatii si a gospodariilor varstnicilor si persoanelor bolnave.

In judetul Buzau, 30 de militari din Brigada de Informatii Militare, transportati cu elicoptere apartinand MAI, actioneaza in misiuni de prim-ajutor in localitatile Valcele si Bradeanu iar alti 16 militari din Batalionul 620 Operatii Speciale actioneaza cu un autocamion in localitatea Scurtesti pentru deszapezirea cailor de acces. In acelasi judet, 20 de militari si un autocamion deszapezesc caile de acces si transporta alimente catre azilul de batrani din localitatea Campeni.

In judetul Valcea, sase militari cu un autogreder si o vola actioneaza pentru deszapezirea drumurilor judetene intre localitatile Budesti-Dragoiesti si Galicea-Stoilesti si a cailor de comunicatii in localitatea Glavile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2