Peste 7 milioane de lei finantare de la Guvernul Romaniei, pentru asfaltarea strazilor din comuna Satulung

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Un nou proiect a fost semnat in comuna Satulung, cu finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a a doua. In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Satulung, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a fost prezent in mijlocul alesilor locali, la invitatia primarului comunei, Vasile Bujorel Muresan. Seful administratiei judetene a semnat, alaturi de edil, contractul de finantare de peste 7,2 milioane de lei pentru asfaltarea strazilor din comuna Satulung.

Obiectul contractului il constituie alocarea unei finantari din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in suma totala de 7,258.677 lei, pentru realizarea obiectivului de investitii ”Modernizare strazi de interes local in satele Satulung, Finteusu Mic si Ariesu de Padure, comuna Satulung, valoarea totala a investitiei fiind de 7.638.410 lei.

Bujorel Muresan, primarul comunei Satulung a precizat faptul ca, tot pe PNDL, comuna Satulung a obtinut alte 12 milioane de lei finantare pentru proiectul de asfaltare a drumurilor comunale.

”Avem depus un proiect la Compania Nationala de Investitii (CNI), respectiv o sala de sport, care se afla in procedura de licitatie. Administratia locala din Satulung continua sa munceasca in folosul comunitatii, asa ca avem proiecte obtinute si prin AFIR, respectiv 700.000 de euro pentru o gradinita in Satulung, 1 milion de euro pentru reabilitarea unui drum de interes local intre Satulung si Finteusu Mic, 500.000 de euro pentru reabilitarea si extinderea caminului cultural din Hideaga.

In plan, pentru anul 2018, am prevazut reabilitarea si extinderea Scolii Finteusu Mic, cu patru sali de clasa, dar si a unitatilor din Pribilesti si Satulung, pe Programul Operational Regional (POR). Prin ADI avem proiectul de canalizare in comuna, dar si de alimentare cu apa”, a aratat Vasile Bujorel Muresan, primarul comunei Satulung.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a aratat ca, administratia locala din Satulung este una dintre cele mai harnice din Maramures.

”De-a lungul timpului au acumulat foarte multa experienta in implementarea proiectelor, iar acest lucru se vede prin toate modernizarile care au loc, dar si prin santierele pe care, an de an, primarul Vasile Bujorel Muresan le deschide in comunitate.

Vorbim despre o administratie locala care stie sa chibzuiasca cu intelepciune banul public, iar o astfel de administratie care are grija de fiecare membru al comunitatii, incercand sa ofere tuturor conditii de viata cat mai bune, merita intreaga apreciere si felicitari. Consiliul Judetean va continua sa sprijine astfel de autoritati locale performante, care pot fi un exemplu pentru multi alti primari din Maramures”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *