Peste 70.000 de pacienti din strainatate s-au operat si tratat in Romania

Peste 70.000 de pacienti din strainatate s-au tratat in Romania anul trecut si in primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, prof. dr. Norina Forna, presedintele decanilor de medicina dentara din Romania si presedinte al Societatii Internationale de Reabilitare Generala si Oro-Maxilo-Faciala Forum Odontologicum din Elvetia, scrie Agerpres.

“In medicina generala, prin specialitatile chirurgie bariatrica, tratamentele antiaging si prin chirurgia estetica, avem specialisti foarte bine cotati, care pot oferi servicii de inalta calitate acestor categorii de pacienti. Pe taramul medicinei dentare, implantologie sau protezare, este o specialitate de interes si in acest sens constituim pachete de servicii si programe. Concepem un ghid de management al acestor categorii de pacientii.

Din toate unghiurile trebuie sa ne asumam responsabilitatea si juridic, nu numai medical. Este un ghid, este un management aparte, este o pregatire pe aceasta linie a practicienilor. Pachetul va contine si pachetul turistic pe langa cel medical”, a afirmat Norina Forna la conferinta prilejuita de primul Congres International “Medicina fara frontiere: Turismul medical si medico-dentar”.

Potrivit acesteia, 85% dintre cei care vin sa se opereze si trateze in Romania prefera tariful redus practicat de medicii romani, dar si calitatea serviciilor medicale si experienta practicienilor.

“Ca preturi, sunt la jumatate. Fiind o tara europeana, in Romania se pot deconta multe din tratamentele efectuate aici la casele lor de asigurari de sanatate. Preturile sunt mult mai reduse decat cele din afara si la medicina dentara. In strainatate, un implant dentar este 1.500 — 2.000 de euro, iar la noi este pana in 1.000 de euro. Vin din Franta, Germania, Japonia, SUA, Canada, Australia. Unii sunt romani plecati, care lucreaza sau s-au stabilit acolo. Intr-un an am avut 60 de pacienti din strainatate”, a spus medicul.

Cele mai cautate interventii medicale sunt in domeniile: chirurgie estetica, stomatologie, chirurgia obezitatii, fertilizare in vitro. De asemenea, sunt preferate balneofizioterapia si ingrijirea persoanelor varstnice.

Strainii care vin in Romania pentru a beneficia de servicii medicale doresc, in proportie covarsitoare, interventii in domeniul chirurgiei estetice si in cel al medicinei dentare (42% chirurgie estetica, 32% medicina dentara).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1