Peste 70.000 de pacienti tratati in Romania de boala Parkinson

creierPeste 70.000 de pacienti cu boala Parkinson beneficiaza de tratament medicamentos specific, ale carui costuri lunare individuale se ridica la aproximativ 3.000 de lei, releva o statistica prezentata de Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN) si Societatea de Neurologie din Romania (SNR), organizatori ai celei de a-V-a editii a Cursului International dedicat tulburarilor comportamentului motor, desfasurata vineri si sambata in Poiana Brasov, informeaza AGERPRES.

In anumite cazuri de boala avansata, costul unei operatii care poate imbunatati considerabil calitatea vietii variaza intre 30.000 si 80.000 de lei, un cost relativ mic daca ne raportam la cel din tarile dezvoltate unde este cuprins intre 30.000-50.000 de euro, arata specialistii.

“Varsta de debut a bolii este de obicei dupa 65 ani, dar in prezent se inregistreaza cazuri care debuteaza sub varsta de 50 ani (peste 15 % din totalul cazurilor), fapt ce ar trebui sa ne ingrijoreze tot mai mult. (…) Persoanele afectate de aceasta boala la o varsta tanara sunt de obicei active din punct de vedere social, in plina ascensiune profesionala si resimt boala altfel.

Persoanele tinere afectate de aceasta maladie pot fi mai responsive la terapii care au la baza capacitatea creierului de a se adapta structural si functional la noi situatii, proces numit neuroplasticitate”, a afirmat prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele SSNN si SNR.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1