Peste 8.500 pachete tigari de contrabanda confiscate in ultimele 24 de ore la frontiera de nord

 

tigari de contrabandaPolitistii de frontiera din cadru I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 8.500 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 77.000 lei, marfa pe care patru cetateni romani intentionau sa o comercializeze pe piata neagra de desfacere din zona.

Miercuri, 20 aprilie, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse din tutun, in zona de responsabilitate.

“Astfel, in jurul orei 12.00, lucratorii nostri au oprit pentru control, pe raza localitatii Craciunesti, jud. Maramures, un autovehicul marca Volkswagen Golf, condus de catre cetateanul roman C. Ion, de 41 de ani, domiciliat pe raza jud. Arad.

In masina se mai aflau in calitate de pasageri, trei doamne R. Angela de 42 de ani, M. Silvia de 27 de ani si M. Lenuta de 30 de ani, toate trei domiciliate te raza jud. Maramures.

La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au observat mai multe pachete cu tigari ascunse in usile laterale ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat masura conducerii celor patru persoane impreuna cu masina la sediul politiei de frontiera, in vederea continuarii cercetarilor”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politie de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In urma unui control amanuntit, politistii au descoperit ascunse in usile, aripile, haionul, spatarul scaunelor spate si in bara protectie spate ale autovehiculului, dar si in posetele doamnelor, respectiv sub imbracamintea acestora, cantitatea de 2.089 pachete tigari de provenienta ucraineana, de diferite marci, in valoare de aproximativ 19.000 lei..

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, conform Codului Vamal al Romaniei.

In continuare, se desfasoara activitati specifice, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, iar autoturismul in cauza, in valoare de 3.000 lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.

*Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sarasau, Maramures, pe timpul unor misiuni de supraveghere si control la frontiera, au descoperit abandonat, ieri, 20 aprilie, un autoturism marca Volkswagen Passat, in apropierea frontierei de stat.

S-au dispus masuri specifice de cercetare a zonei in vederea depistarii persoanelor implicate, totodata putand fi observate mai multe colete cu tigari in autovehiculul abandonat.

In vederea inventarierii coletelor, masina a fost dusa la sediul politiei de frontiera unde s-a constatat ca este vorba de 13 baxuri cu tigari, de provenienta ucraineana, de diferite marci, care contineau 6.460 pachete tigari.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 58.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1