Peste 800 de angajati din administratia locala maramureseana vor protesta, de maine, fata de Legea Salarizarii Unitare. Vezi aici calendarul protestelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Silvia Moldovan, presedinte Federatia PRO Administratie a trimis pe posta electronica, in toate judetele tarii, calendarul protestelor.

*Miercuri va fi greva japoneza, cu banderole pe mana.
*Joi functionarii publici din primarii si consiliile judetene vor intrerupe brusc lucru timp de 2 ore, respectiv intre 8:00 si 10:00 dimineata.
*Pentru ziua de vineri, Silvia Moldovan solicita ca angajatii sa intrerupa programul de lucru pe tot parcursul zilei.
*Duminica noaptea se va pleca la Bucuresti la mitingul organizat pentru ziua de luni 29 mai 2017, care se va desfasura in fata Parlamentului unde, spune Nicolae Muresan, seful sindicatului administratiei judetene, vor fi prezenti si protestatari din Maramures.

S-a stabilit calendarul protestelor sindicale. Astazi, functionarii publici trebuie sa aleaga forma de protest pe care o adopta incepand de maine.

Functionarii nu sunt de acord cu politizarea administratiei publice locale. Ei spun ca nu sunt de accord ca salarizarea lor sa fie la mana primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene.

“Va informez ca la nivel national s-a recomandat urmatorul program de actiuni fiind optiunea fiecarei institutii in parte de tip spontan. Unu, incepand de miercuri 24 mai 2017, actiuni la nivel national, greva de tip japonez, greva spontana sau pichetari ale institutiilor pe termen nedeterminat. Doi, luni, 29 mai 2017, miting in Bucuresti, in fata Parlamentului, de la ora 11.00 cu participare din toata tara. Aproximativ 10.000 de participanti. Salariatii sunt cei care aleg forma de protest de miercuri, 24 mai 2017. Deci pot sa aleaga ce vor hotara cum ar fi: greva de tip japonez, greva spontana sau pichetarea institutiilor pe termen nedeterminat, adica pana vineri inclusiv si luni, la miting. Cam asta este actiunea”, a declarat Liviu Pop, Liviu Pop vicepresedinte organizatia “Cartel Alfa” Maramures.

In aceasta dimineata, cele sase federatiile sindicale, FNSA, SED LEX, FORTA LEGII,  PUBLISIND, SNFP, PRO ADMINISTRATIE SI PRO LEX, au semnat adrese catre presedintele Romaniei si catre avocatul poporului solicitand intrevederi cu cei doi, pentru ca administratia publica din Romania sa nu fie politizata, la fel si in cazul miscarilor sindicale.

In cursul zilei de astazi se va stabili la nivelul institutiilor din Maramures care forma de protest va fi aleasa.

Vom reveni cu amanunte pe acest subiect.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2