Peste 86.000 de persoane au tranzitat vama Sighet in august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramures cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmatiei in luna august a fost realizata in special din comertul cu state terte. Actiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 35 de controale la persoane fizice, respectiv au fost efectuate 28 de controale la persoane juridice, incheiate cu 20 de note unilaterale si opt decizii de regularizare a sumelor, a precizat Florin Moldovan, sef birou vamal, in cadrul unei intalniri la Prefectura Maramures.

Peste 590 controale la coletele postale si 21 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuala au fost desfasurate in scopul combaterii traficului de marfuri susceptibile a incalca un drept de proprietate intelectuala.

Principalele marfuri importate au fost: cherestea de rasinoase si mesteacan, parti de mobilier de lemn, anvelope noi din cauciuc, placaj din mesteacan, articole din carton, incaltaminte cu fete din material plastic, caramida ceramica pentru constructii, peleti din material lemnos si piulite hexagonale din otel. Acestea provin din Ucraina, Federatia Rusa, Belarus si China.

Marfurile exportate la nivelul judetului au fost efectuate spre Elvetia, Federatia Rusa, Serbia, Turcia, Israel si Liechtenstein (elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, traverse din lemn de fag pentru cai ferate, mobilier din lemn, blaturi din lemn, scaune din lemn, traverse din lemn, parchet stejar stratificat, parti din mobilier din lemn).

Au fost identificate 15 fraude vamale, fiind confiscate marfuri (tigarete, produse de origine animala), cuantumul amenzilor vamale aplicate fiind in valoare de 17.500 lei. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmatiei a fost tranzitat, in luna august, de 16.900 mijloace de transport, respectiv peste 86.000 de persoane, volumul traficului inregistrand o crestere semnificativa de 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La controlul vamal efectuat la intrarea in tara au fost identificate tigarete de provenienta ucraineana (5240 bucati) ascunse in interiorul a doua autoturisme (aripa dreapta spate, filtru de aer, capacul portbagajului, trusa de scule, bagaje personale, dar si disimulate in bomboane de ciocolata).

La controlul vamal efectuat la intrarea in Romania asupra unui autoturism inmatriculat in Republica Ceha, condus de un cetatean ucrainean au fost descoperite 152 articole pirotehnice, materiale explozive interzise a fi detinute, utilizate si transportate de persoane fizice. Materiale au fost confiscate si s-a formulat o sesizare penala.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole