Peste 9.000 pachete tigari confiscate de catre politistii de frontiera ai ITPF Sighetu Marmatiei

home camp2
home camp2
home camp2

tigari contrabandaPolitistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei (ITPF) au descoperit si confiscat, pe timpul unor actiuni specifice, cantitatea de 9.118 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 70.000 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.

*Ieri, 20 februarie, incepand cu ora 6.00, in baza unor mandate emise de catre Judecatoria Sighetu Marmatiei, lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures – ITPF Sighetu Marmatiei au efectuat patru perchezitii la locatii de pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.

“Cele patru perchezitii s-au desfasurat la domiciliile a patru persoane cu varste cuprinse intre 44 si 60 de ani, domiciliate pe raza judetului Maramures, la doua dintre locatii fiind descoperite 810 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana.

Tigarile, in valoare de 7.300 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia”, a spus Radu Lungu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

In continuare se desfasoara activitati specifice in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

*Tot ieri, 20 februarie, la nivelul Sectorului PF Valea Viseului s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.

Astfel, pe timpul actiunii, au fost observate cinci persoane, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Bistra, care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.

La observarea patrulei politiei de frontiera, cele cinci persoane au abandonat coletele si au fugit, disperandu-se in directii diferite.

La cercetari, s-a stabilit ca persoanele implicate in activitatea infractionala sunt cinci barbati, cetateni romani, domiciliati pe raza comunei Bistra, judetul Maramures, iar coletele abandonate contin tigari de provenienta ucraineana.

In urma inventarierii baxurilor, s-a constatat ca acestea contin 2.500 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 11.250 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun.

*Azi dimineata, in jurul orei 3.00, s-a prezentat in PTF Siret, judetul Suceava, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman P. Gheorghe, in varsta de 63 ani, domiciliat pe raza judetul Neamt, conducand un autoturism marca Ford, inmatriculat in Bulgaria.

“Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.

Astfel, a fost descoperita ascunsa sub scaunul soferului si in roata de rezerva a autoturismului, cantitatea de 368 pachete de tigari, marca Marvel, de provenienta ucraineana”, a mai spus Radu Lungu.

Tigarile in valoare de 500 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar  conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

*De asemenea, pe timpul unei misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramures au descoperit cantitatea de 3.440 pachete tigari, de provenienta  ucraineana.

Totodata si lucratori din cadrul Sectorului PF Brodina, judetul Suceava au descoperit abandonate, langa frontiera de stat cantitatea de 2.000 pachete tigari, de aceeasi proveniensa.

Tigarile, in valoare totala de 51.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea identificarii si retinerii tuturor persoanelor implicate, precum si a documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *