septembrie 28, 2021

Peste 9.300 de candidati concureaza pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs in scolile postliceale ale MAI

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O noua sesiune de admitere la scolile postliceale de politie, jandarmi, politie de frontiera si pompieri incepe in aceasta saptamana. Peste 9.300 de candidati concureaza pentru cele 1.737 de locuri scoase la concurs in scolile postliceale ale MAI.

Cel mai mare numar de candidati este inregistrat la Scoala de Agenti de Politie ”Vasile Lascar”, din Campina, unde 4.071 de persoane concureaza pentru 765 de locuri disponibile. La Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concureaza 954 de persoane.

In premiera, la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” Boldesti, si persoanele de sex feminin vor sustine examenul de admitere, iar cele 130 de doamne si domnisoare inscrise vor concura alaturi de barbati pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numarul total al candidatilor este de 1.156.

La cele doua scoli postliceale de jandarmerie s-au inscris aproximativ 2.200 de candidati, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviatie. De asemenea, la scoala de pregatire a agentilor de politie de frontiera „Avram Iancu”, din Oradea s-au inscris 935 de candidati pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere debuteaza in data de 10 ianuarie cu inscrierea candidatilor si eliberarea legitimatiilor de concurs. In saptamana 12-17 ianuarie se vor sustine probele eliminatorii (contravizita medicala si evaluarea performantelor fizice), conform graficelor stabilite de institutiile de invatamant.

Proba scrisa va avea loc in data de 19 ianuarie si va consta intr-un test grila la limba romana si o limba straina (engleza sau franceza). Rezultatele finale, dupa sustinerea probei scrise, vor afisate in perioada 20-21 ianuarie. Perioada de scolarizare va fi in intervalul februarie-decembrie 2020, a anuntat intr-un comunicat Ministerul Afacerilor Interne.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2