Peste 91% dintre sistemele industriale de control ce pot fi accesate de la distanta sunt expuse amenintarilor cibernetice

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

hacker-tastaturaMai mult de noua din zece sisteme industriale de control, care pot fi accesate de la distanta, sunt expuse amenintarilor cibernetice, informeaza Kaspersky Lab, intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

“Pentru a putea reduce riscul de aparitie a unui atac cibernetic, sistemele industriale de control (ICS) ar trebui sa functioneze intr-un mediu fizic izolat. Cu toate acestea, nu se intampla mereu asa. In raportul despre amenintarile din domeniul industrial, expertii Kaspersky Lab au dezvaluit 13.698 servere ICS conectate la Internet, care, mai mult ca sigur, apartin unor organizatii mari.

Printre organizatii se numara institutii din domeniul energetic, aerospatial, transporturi, industria petrolului si a gazului, industria chimica, industria auto si producatoare, industria alimentara si de bauturi, institutii guvernamentale, financiare si medicale. 91,1% dintre aceste servere ICS au vulnerabilitati care pot fi exploatate de la distanta. Dar cel mai grav este ca 3,3% dintre serverele ICS, aflate in respectivele organizatii, contin vulnerabilitati de importanta critica, posibil de activat de la distanta”, precizeaza compania.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *