Peste 98% dintre satele sarace din China vor avea acces la internet pana in 2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Aproape toate satele sarace din China vor avea acces la internet in urmatorii trei ani in cadrul eforturilor de reducere a decalajului digital dintre mediul urban si cel rural, informeaza duminica agentia Xinhua, transmite AGERPRES.

Peste 98% dintre cele 122.900 sate sarace inregistrate in China vor avea acces la internet pana in anul 2020, conform unui plan publicat de Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din aceasta tara.

Potrivit ministerului, vor fi facute eforturi pentru ca locuitorii din satele sarace sa aiba la dispozitie atat retele de date in banda larga, cat si retele de date 4G, iar operatorii de telecomunicatii vor fi incurajati sa ofere reduceri speciale in retea si sa ofere servicii de internet de calitate la costuri reduse.

De asemenea, ministerul sustine in document ca intentioneaza sa solicite producatorilor de telefoane mobile sa dezvolte mai multe tipuri de telefoane inteligente ieftine si usor de utilizat.

La sfarsitul lunii aprilie, in China erau inregistrati 1,08 miliarde de utilizatori de retea 4G, iar numarul abonatilor la internet fix in banda larga ale celor trei mari operatori de telecomunicatii din aceasta tara – China Telecom, China Unicom si China Mobile – a ajuns la 366 milioane, precizeaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *