Peste 300 de spitale vor fi evaluate pana la mijlocul anului viitor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

spitalul-municipal-sighetu-marmatiei-coridor-2301 spitale infiintate pana la data de 7 iunie 2011 vor fi evaluate in vederea acreditarii pana la mijlocul anului viitor, a declarat joi presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor, Vasile Cepoi, cu prilejul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti, transmite Agerpres.

“Toate spitalele infiintate inainte de 7 iunie 2011 au depus dosarele de acreditare. Din nefericire, mecanismul nu a mers asa cum ar fi trebuit. In decurs de trei ani au fost acreditate 77 de spitale. Noi am mai evaluat inca 68 de spitale si acum pana la jumatatea anului viitor mai avem 301 spitale de evaluat dintre cele care s-au infiintat inainte de 7 iunie 2011”, a afirmat Cepoi.

Potrivit acestuia, vor fi reevaluate si spitalele care au fost deja evaluate, intrucat au fost constatate “abateri de la standardele de calitate”.

“Evaluand activitatea serviciilor din spitalele care au fost deja acreditate am constatat ca evaluarea nu a fost suficient de obiectiva si nu a identificat in mod corect deficientele si abaterile de la standarde. Va trebui sa reevaluam si spitalele care au fost evaluate”, a spus seful CONAS.

El a precizat ca unitatea medicala care nu indeplineste standardele de calitate nu va intra in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Am luat decizia ca pregatirea evaluatorilor sa se faca la Scoala de Sanatate Publica intr-o perioada de trei saptamani.

“In cazul in care unitatea sanitara nu indeplineste standardele de calitate, nu este acreditata, iar daca nu este acreditata, Casa de Asigurari, tot prin lege, a hotarat ca nu incheie contract cu acele unitati medicale”, a adaugat Cepoi.

El a citat un raport al Comisiei Europene pe anul 2013 care arata ca peste 110.000 de decese au fost generate in Europa de efecte adverse asociate actului medical, in special infectii nosocomiale.

“S-au cheltuit peste 5,6 miliarde de euro pentru tratamentul acestor pacienti. Intre 8 si 9% dintre pacientii internati in spital sunt expusi unui risc asociat actului medical. Acum lucram la elaborarea unor standarde in colaborare cu toti actorii implicati in implementarea lor, inclusiv cu asociatiile de pacienti, care in baza unor protocoale ne vor propune o serie de experti care sa lucreze la elaborarea acestor standarde”, a sustinut Cepoi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2