Peste jumatate din masinile second-hand la vanzare in 2019 au avut minim o dauna ascunsa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 60% din masinile second-hand propuse pentru vanzare si verificate pentru aflarea istoricului de daune de compania InspectorAuto.ro in intervalul ianuarie-august 2019 au avut cel putin o dauna ascunsa, potrivit informatiilor publicate joi de compania citata, transmite AGERPRES.

Potrivit raportului, in Romania inca se vand masini cu daune majore, intrucat majoritatea romanilor se limiteaza la verificarea kilometrajului, fara sa verifice si situatia daunelor ascunse.

Rata de daunalitate per masina constatata in activitatea firmei InspectorAuto.ro este de 3,19 daune pe fiecare masina, conform raportului. De asemenea, valoarea medie de reparatie a masinilor cu daune a fost de 6.600 euro.

Din totalul autoturismelor pentru care s-a verificat istoricul de daune in perioada indicata, 18% au avut daune majore, a caror valoare de reparatie a fost de peste 10.000 euro, precizeaza compania.

Printre cele mai grave daune descoperite la masini verificate de InspectorAuto.ro se numara un BMW X5 fabricat in 2008, considerat dauna totala, intrucat in anul 2014 devizul de reparatie a depasit 22.000 euro, sau un Audi A8 fabricat in 2010, care a fost cel mai probabil dauna totala in 2015, cu o estimare de reparatie in valoare de 215.000 lei (45.200 euro).

Compania care a realizat studiul recomanda verificarea masinilor rulate inainte de cumparare pentru a evita situatiile in care o masina care pare in stare foarte buna ascunde daune majore sau chiar un istoric de dauna totala. Sursa aminteste ca, in contextul achizitionarii unei masini second-hand, anumite probleme sunt acceptabile si ar trebui incluse la uzura normala a masinii, dar alte probleme pot fi ascunse si pot reprezenta avarii majore.

Firma autoare a raportului se prezinta drept cel mai mare site care ofera cumparatorilor potentiali istoricul de incidente pentru masinile din Romania. Compania ofera istoricul de kilometri si daune al unei masini second-hand pe baza seriei de sasiu si are o baza de date de peste 7 milioane de inregistrari.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole