Peste o jumatate de milion de oameni au protestat la Barcelona impotriva condamnarilor primite de liderii separatisti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Circa 525.000 de oameni au demonstrat vineri, la Barcelona, impotriva condamnarii unor lideri separatisti catalani la pedepse importante cu inchisoarea de catre justitia spaniola pentru rolul jucat de ei in tentativa de secesiune din 2017, a anuntat politia municipala, relateaza AFP.

Manifestatia este punctul culminant al unei saptamani de mobilizare, marcata de violente, impotriva pedepselor de noua pana la 13 ani de inchisoare primite de noua lideri separatisti, printre care mai multi membri ai fostului executiv regional destituiti dupa un referendum ilegal.

Potrivit Reuters, demonstranti mascati au avut ciocniri cu politia in centrul Barcelonei, titreaza Agerpres.

Multimea de protestatari a aruncat cu pietre si recipiente de metal in politistii cu echipament antirevolta si au tarat containere de gunoi pe principalul bulevard al orasului, carora apoi le-au dat foc. Politia a incercat sa-i impinga cu mai multe autovehicule pe protestatari inapoi pe trotuar, dar nu a reusit.

Alte manifestatii organizate in tot orasul pentru a protesta impotriva pedepselor lungi de inchisoare primite de liderii separatisti au fost pasnice, noteaza Reuters.

In cadrul grevei generale care a inceput vineri in Catalonia au fost anulate zeci de zboruri pe aeroportul din Barcelona, noteaza DPA. Multi pasageri au venit pe aeroportul din Barcelona si cu sase ore inainte de zborurile lor, relateaza televiziunea spaniola. Lucratorii portuari si angajatii Seat, subsidiara Volkswagen, au incetat lucrul, iar magazinele lantului de supermarketuri catalan Bonpreu au ramas inchise.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2